Hirdetés
Európa

Hazai pályán is bemutatkoznak Krivacevic Tijanáék:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától lejátssza első hazai tétmérkőzését a 2019/2020-as évadban a Ramla, melynek színeiben Krivacevic Tijanának is szurkolhatunk. Az izraeli gárda a lengyel Gorzow alakulatát fogadja.

Az izraeli élvonal küzdelmei október 28-án rajtolnak, így az Európa Kupa csoportkör kezdetén múlt héten abban a helyzetben voltak Krivacevic Tijanáék, hogy addig tétmeccset még nem vívtak. Ez rányomta a bélyegét a játék minőségére. A 91-64-es vereség során a 28%-os mezőnymutató (74 kísérletből mindössze 24 lett sikeres) és a 13 eladott labda, melyre 10 szerzett jutott és mindössze 8 gólpassz, megpecsételte a sorsukat.

Krivacevic Tijana 10 ponttal és 4 lepattanóval segítette társait. Mellette két amerikai légiós, a tavalyról megtartott nagy sztárjuk Tiffany Mitchell (26 pont, 13 lepattanó, 4 szerzett labda) és Brittany Boyd (9 pont, 10 lepattanó) igyekezett tartást adni a Ramlának. Nyilvánvalóan újabb egy hét közös munka és a közeledő bajnoki rajt a formaidőzítésen is meglátszik és joggal bízhat abban az izraeli együttes, hogy élesebb lesz. Jobb dobóforma és kevesebb ki nem kényszerített hiba adhat esélyt.

Fotó: FIBA.Basketball

A Gorzow az Európa Kupa első fordulójában a papírforma szerint 93-57-re kiütötte a KP Brnót. Kahleah Copper teljesítménye 33 ponttal, 11 lepattanóval került a címlapokra. Mellette Cheridene Green és Annamaria Prezelj is kiemelkedett. A Botas mellett a csoport favoritjai, de a hazai bajnokságban az euroligás Gdyniától és a Lublin-tól elszenvedett vereségek mutatják, hogy foghatóak a lengyelek. A több minőségi légiós, a bővebb rotáció és leginkább a jobb szerkezet Ramlában is esélyessé teszi őket.

Hirdetés