Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán javítana a Sopron Basket – Gáspár Dávid vezetőedző nyilatkozata:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton 16:30-tól a Sopron Basket csapatához a Ludovika-FCSM Csata látogat a magyar bajnokság 17. fordulója során. A címvédő klub Gáspár Dávid vezetőedzővel készített videós interjút, akit előszőr a csapat Győr ellen elszenvedett vereségéről kérdeztek.

Január 15., szombat
16:30 Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata
Sopron, NOVOMATIC Aréna

“A múlt heti győri bajnoki mérkőzés nem a terveknek megfelelően sikerült, több játékelemben voltak hibáink – a szezon többi szakaszában sokkal jobban teljesítettünk. Ezeket látva és felismerve kezdtük el a munkát, illetve folytattuk a felkészülést. A kérésem az volt a játékosok felé, hogy mindenki sokkal nagyobb felelőséggel lássa el a saját munkáját és olyanokat is vállaljanak, amik nem feltétlenül tartoznak az ő profiljukba. Ezek azonban elengedhetetlenek, ha tovább szeretnénk lépni, főleg a különböző hiányosságainkból adódóan – legyen az játékos hiány például betegség miatt.

Vereség után egy féleképpen lehet továbblépni, még több munkára van szükség, illetve annál is több precizitásra. Bízom benne, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy helyére kerüljenek azok a hiányzó játékelemek, játékunknak azon szegmensei, melyek a Győr ellen nem működtek – remélem, hogy pozitív irányban tudunk változtatni a teljesítményünkön.” – fogalmazott a soproni szakember.

Szombat délután a sorban a fővárosunkból érkező Ludovika-FCSM Csata következik a soproniak számára, akik ellen Gáspár Dávid együttese szintén nem tudott teljes kerettel készülni.

“Pont amiatt, hogy szerkezetileg nem leszünk meg, illetve nem a megszokott felállásban tudunk kiállni gondolom, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz. Alapvetően a Csata egy nagyon jó hátvédekből, irányítókból és négyes poszton szereplő játékosokból álló együttes, úgyhogy egész biztosan egy óriási kihívás lesz.

Meg kell állítanunk a kis játékosaikat, a labdás 2:2-jüket és a gyorsindításaikat. Ezekre készültünk, nyílván ezen játékhelyzeteket elemeztük ki, ezért – ahogy azt már korábban is említettem – bízom benne, hogy több szegmense is fejlődni fog a játékunknak. Mi hazai pályán egész biztosan magunkból mindent kiadva fogunk játszani.” – nyilatkozta Gáspár Dávid vezetőedző, akinek a teljes interjúja az alábbiakban tekinthető meg.

Hirdetés