Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán javított a Ludovika-FCSM Csata

Ludovika-FCSM Csata - VBW CEKK Cegléd 80-68 (16-19, 18-11, 20-17, 26-21)

Bajnokság, 9. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Tóth Cecília, Minár László Balázs, Varga-Záray Katalin (Bogárdi János)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 12/6, Lelik 22/9, Zele 12/3, Gyöngyösi -, Carey 11. Csere: Hegedűs 10/6, Toman 2, Böröndy 11.

VBW CEKK Cegléd: Baugh 16, Holesinska 8/6, Szirony -, Szabó Fl. 2, Manis 25/6. Csere: Szabó P. 2, Szabó D. -, Katona 1, Kobolák -, Szabó Fa. 14/9, Rakita -.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójának második mérkőzésén a Ludovika-FCSM Csata 80-68-as győzelmet aratott hazai pályán a VBW CEKK Cegléd együttese ellen.

A találkozót Stasha Carey és Lelik Réka kosarai indították, melyekkel a Ceglédnek egy 4 pontos hátrányt kellett ledolgoznia. Ez sikerült is Baugh, illetve Manis révén (4-4), ekkor azonban Lelik talált be távolról – majd Zele és Manis váltott kosarakat – így az eredmény 9-7-re változott. A negyed felét átlépve ismét egál lett a mérkőzés (11-11). Ezután a Csata 5 ponttal tudott elszakadni, ám a vendégek nagyon gyorsan felzárkóztak, majd meg is fordították az eredményt. 16-19-nél Szabó – Manis duó akarata érvényesült, ezért Tursics Krisztián kikérte első idejét. A hátralévő időben egyik fél sem tudott további pontokat szerezni, így a második játékrész ugyanarról az eredményről folytatódhatott (16-19).

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A második negyed elején a Csata egy pontra zárkózott fel Toman Petra kosarával, majd Böröndy Vivien találatával vissza is vette a vezetést (20-19). A fővárosiak előnye azonban nem tartott sokáig. Zele Dorina személyi hibát követett el, amiért Katona Szidónia dobhatott két büntetőt. Egyik találata érvényesült csak, így a mérkőzés ismét kiegyenlítődött (20-20). Ezt követően szintén fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen 23-26-ig, amikor is Szabó Fanni hárompontosával a ceglédieké volt a szó. A statisztikai számok alapján a vendég együttes egyértelműen jobb formát produkált, mint a hazaiak, ami az első félidő eredményén is megmutatkozott. Míg a Cegléd 15 rádobásból 7-szer talált be, addig a budapestieknek 9/21 volt a mutatója. Ettől függetlenül, a nagyszünet előtti percekbe érkezve mégis Tursics Krisztián tanítványainál volt az 1 pontos előny (29-28). Kérdés, hogy ez a kezdeti ‘fore’ elég lesz-e ahhoz, hogy a forduló győzelemmel végződjön számukra. Az első félidő hajrájába érkezve mindkét csapat szerzett pontokat, de az előnyt továbbra is a hazaiak élvezték (31-30). Ekkor Lelik Réka szerzett egy hárompontost, így a résztvevők 34-30-ról kezdhették meg a nagyszünetet.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A második félidő Stasha Carey büntetőjével és Zele Dorina triplájával indult (38-32). A Csata rohamára a későbbiekben Manis válaszolt 2+1-es akciójával. Ezzel, illetve további büntetőivel a ceglédiek 3 pontra zárkózhattak fel (38-35). A negyed feléhez érkezve Tursics Krisztián tanítványai továbbra is megtartották előnyüket, és 45-38-nál az eddigi legnagyobb differencia alakult ki  felek között. Azonban a Cegléd 7 pontot szerzett egyhuzamban – pesti válasz nélkül – és immár sokadszorra, 45-45-nél kiegyenlítették a mérkőzést. Ekkor a hazaiak produkáltak egy 9-0-ás hajrát, amire a későbbiekben csak Baugh tudott ziccerével reagálni, tehát a negyed 54-47-es eredménnyel végződött.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A záró szakaszba érkezve Baugh szerzett további pontokat, amivel 12 egységig jutott el. Csapatából ő volt ekkor a második legtöbbet dobó játékos, közvetlenül Manis után, aki pedig 21 pontot szerzett. A negyedik negyed eleje azonban inkább a Cegléd együttesének kedvezett. Az első pár percben egy 0-8-as hajrával diktálták az iramot, és 54-55-nél át is vették a vezetést. Ez viszont jókor jött ébresztő volt a hazaiak számára, és visszaállították az előzőleges, 9 pontos előnyüket (64-55). Lelik Réka szenzációs teljesítményt produkált – csapatát hátára véve – 22 pontot szerzett. A negyed fele volt már csak hátra a találkozóból, amikor az eddigi legnagyobb, 15 pontos differencia alakult ki (70-55). Az utolsó két percbe érkezve Tursics Krisztián vezetőedző kért időt eligazításra. Visszatérve, a Cegléd taktikát váltott, és láthatóan agresszívabb játékstílust vettek fel. Egész pályán támadták le a fővárosi együttest, amivel sikerült is megzavarni őket, így minimálisan lejjebb tudtak faragni hátrányukból. Az utolsó percben már 10 pont alá is férkőztek (75-66). Ekkor azonban Hegedűs Janka szerzett újabb hárompontost. Szabó Petrának volt erre válasza egy közeli tempóval, de a nagyszámú differencia így is megmaradt a felek között. Ezt a különbséget már nem tudták ledolgozni a vendégek, így a 9. forduló budapesti találkozója 80-68-as eredménnyel végződött a Ludovika-FCSM Csata javára.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés