Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán javított az ELTE-BEAC Újbuda együttese

ELTE-BEAC Újbuda - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 74-65 (29-17, 16-15, 13-17, 16-16)

Bajnokság, 21. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Papp Péter, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Balogh László György)

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 15/12, Koch 3/3, Boros J. 15/3, Mérész 14, Barnai 8. Csere: Ivanova 6/6, Bors B. 8/6, Juhász 5/3.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Zivaljevic 17/9, Campisano 4, Angyal 16/3, Aldazabal Berroa 9/3, Vári 7. Csere: Suppán 3/3, Raus 3/3, Benke 2, Kovács 2.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A bajnokság 21. fordulójának szombati mérkőzésén az ELTE-BEAC Újbuda hazai pályán 74-65-re verte a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttesét.

A találkozó Barnai Judit befutásos ziccerével indult, amire Sofia Zivaljevic-től érkezett a válasz. A 2-2-es állást végül a BEAC törte meg, akik sorozatban 9 pontot szereztek, közel 10 pontra növelve a fel közötti különbséget. 11-2-nél a vendégek vezetőedzője kért időt. A folytatásban a szerencse továbbra is Balogh Judit együttesének kedvezett. Előnyüket tíz pont fölé növelték, és ezután is magabiztosan folytatták játékukat. A játékrész felét átlépve a 17-6-os állást regisztrálhattuk. Ezután a vendégek kicsivel magabiztosabb játékot produkáltak, amivel ismételten 10 pont alá zárkóztak, a BEAC menetelését azonban ez sem akadályozta különösképpen. 22-11-nél Mérész Beatrix dobhatott két büntetőt. A BEAC fiatal válogatott játékosa ugyan csak egyet értékesített, csapatánál ezután megindult a triplaeső. Előszőr Czank Tímea, majd Ivanova találtak be távolról, amikkel 29-15-re változott a negyed eredménye. A hátralévő időben csupán büntetőkből születtek kosarak, a második felvonás 29-17-ről folytatódhatott.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A második negyed elején továbbra is a hazaiak dominanciája volt érzékelhető, az Ivanova – Barnai duónak köszönhetően öt pontjuk született sorozatban. A BKG oldalán lévő csendet végül Aldazabal Berroa Laura törte meg büntetőivel, illetve Raus Vivien hárompontosával (34-22). A pontszerzésbe ezúttal Angyal Barbara is becsatlakozott, amivel a vendégek már jelentősen fel tudtak zárkózni. 35-27-nél Balogh Judit vezetőedzőnek kellett megint csak időt kérnie csapatának. A fejek rendeződtek és visszatérve rögtön Juhász volt sikeres távolról, amivel a BEAC újból elkezdte növelni előnyét. 38-30-nál ezúttal Gedei Tibor vezetőedző kért szusszanásnyi időt tanítványainak. Csapata azonban ezután sem tudott mit kezdeni a BEAC támadó-orientált játékával, amihez ráadásul precíz védekezés is társult – a különbség ismét 15 pontra nőtt (45-30). Ekkor Angyal Barbara volt sikeres közelről. Ezt követően ismét egy csendesebb periódus következett pontszerzés szempontjából, amit végül Balogh Judit időkérése szakított meg. A félidő utolsó egy perce következett, mely során a felek nem szereztek további pontokat, így 45-32-ről fordulhattak.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A harmadik negyed az eddig megszokott szisztémában folytatódhatott. A BEAC továbbra is megőrizte a stabil 10 pontos előnyét, és bár a vendégek is szereztek kosarakat, érdemben nem tudtak közelebb férkőzni. 51-43-nál Aldazabal volt sikeres és hazai időkérés következett. Visszatérve Mérész Beatrix brillírozott, majd a vendégek is felpörögtek. Egészen hat pontra tudtak felzárkózni, amikor viszont Czank Tímea volt sikeres távolról (58-49). A játékrész hajrája következett, mely során egyik oldalról sem született további találat, így a találkozó utolsó 10 perce 58-49-ről – azaz kilenc pontos hazai vezetéssel – kezdődhetett. Az eddigiekhez képest az utolsó negyed viszonylag lassabban indult, ha azt vesszük alapul, hogy az első találat három perc elteltével született csak meg. Előszőr Raus Vivien majd Vári Zita voltak sikeres, találataikkal a BKG pedig 5 pontra tudott felzárkózni. 58-53-nál azonban Mérészt faultolták, aki kettőt dobhatott. Mind a kettő sikeres volt, ezzel Beatrix a 12-ik pontját szerezte meg. A folytatásban Angyal barbara találata következett, majd technikai okok miatt rövid időre megállt a mérkőzés, ugyanis a BKG együtteséből Aldazbal szenvedett sérülést. Visszatérve a felek 60-55-ről folytathatták. Az utolsó perceket a kosárra-kosár válasz jellemezte. A felek felváltva szerezték a találatokat, ezzel viszont továbbra is a hazaiak maradtak előnybe. A negyed végül 16-16-os állással végződhetett, ez azonban annyit jelentett, hogy a találkozót Balogh Judit együttese nyerte. Magabiztos játékukkal végül kilenc pontos győzelmet arattak, miután 74-65-re verték a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapatát. A mérkőzés legeredményesebbje azonban mégsem a győztesek közül került ki, ugyanis Sofia Zivaljevic 17 ponttal lett a mezőny legjobbja. A BEAC együtteséből – teljesítmény-index szempontjából – Czank Tímeát illeti dícséretet, aki 38 perces játékideje alatt 15 pontot, 7 lepattanót és 7 gólpasszot jegyzett, ezzel pedig a VAL-ja 26-os lett.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés