Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán javított az NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC - Vasas Akadémia 87-73 (27-23, 18-17, 19-20, 23-13)

Bajnokság, 16. forduló
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Jakab László Imre, Major Ádám, Dr. Oláh Márk (Fekete László)

NKA Universitas PEAC: Kiss 21, Nelson 8, Marshall 25/9, Wentzel 14, Dudásova 7/3. Csere: Szücs 7/3, Laczkó 1, Selcova 2, Olawuyi 2, Brajkovic -.

Vasas Akadémia: Smailbegovic 17/6, Heljic 2, Pusztai 21, Tóth 6, Madár E. 2. Csere: Dúl 5/3, Szerencsés 7/3, Salamon 6, Madár K. 5/3, Radócz 2.

Hirdetés

A bajnokság 16. fordulójában az NKA Universitas PEAC hazai pályán 87-73-ra múlta felül a Vasas Basket együttesét.

Az összecsapást fej-fej mellett haladva kezdték meg a csapatok – a hazai oldalon Marshall, a vendégeknél pedig Puszta Petra találata indította a találkozót. Ezután következtek Nelson, illetve Tóth büntetői, mellyel 4-4-re változott az állás. A folytatásban a PEAC került lépéselőnybe, előszőr Marshall majd Dudásova volt távolról sikeres, így Madár Eszter középtávolija ellenére is 10-6-ra vezetett Csirke Ferenc együttese. A mérkőzést végül Pusztai Petra kosara egyenlítette ki – 13-13 volt az állás. Innentől viszont a Pécs ismét meglépett, 17-13-nál Milos Pavlovic-nak kellet időt kérnie. Visszatérve tovább folytatódott a hazaiak magabiztos játéka, sorozatban 5 pontot szereztek, míg a fővárosiaknak egyet sem sikerült (22-13). A majdnem 10 pontos különbség azonban jó ébresztőnek bizonyult a vendégek számára, ugyanis három pontra sikerült felzárkózniuk (22-19). A negyed végére bár az állást megfordítani így sem tudták, végéig ott maradtak ellenfelük sarkában (27-23). A második felvonást is Marshall triplája nyitotta, melyet Tóth és Smailbegovic közeli találatai kísértek. Ezután Salamon sorozata következett, amivel a vendégek végül egy pontra zárkóztak fel (32-31). Ez kiváló ébresztő volt a PEAC számára, magasabb fokozatba kapcsoltak, és elkezdték fokozatosan növelni előnyüket. Az ötödik percbe érkezve azonban Dúl Terka szólt ismét közbe, aki távolról volt sikeres (38-36). A játékrész hátralévő perceiben a pécsiek 7-2-es hajrát produkáltak, így a félidő 45-40-es eredménnyel zárult.

A második negyedet bár Marshall sikeres közelije nyitotta, a hangsúly mégis Smailbegovic hárompontosán volt, amivel a Vasas továbbra is a hazaiak sarkában tudott maradnak (47-43). Pécsi oldalról viszont Kiss Virág lépett be extra teljesítményével – sorozatban 7 pontot szerzett – amivel tovább növelte csapat előnyét (54-47). Az ellenfél erőforrásának Pusztai Petra bizonyult, aki 23 perces játékidejével 17 ponttal tartotta együttesét versenyben. Azonban Csirke Ferenc játékosait ő sem zavarhatta meg és végül 10 pontra növelték előnyüket – 64-54-t olvashattunk a kijelzőn – és ekkor a vendégek vezetője kért időt. A hátralévő időben a Vasasnak 6 pontot sikerült szereznie – az utolsó kosarat Szerencsés Tamara szerezte távolról – így tehát a záró szakasz 64-60-ról indulhatott. 72-64-nél a PEAC ismét majdnem visszaállította a felek közötti 10 pontos különbséget, azonban ellenfelük megint csak feltámadt és veszélyesen közel kerültek az egyenlítéshez – 72-68-nál tehát Csirke Ferenc kért időt. Visszatérve Wentzel Nóra indított támadást, akciója közben pedig Tóth Orsolya faultolta őt, amiért két büntetőt dobhatott a pécsi irányító. Mind a kettő sikeres volt, viszont rögtön kontratámadásban Smailbegovic talált be távolról, amivel 74-71-re változtatta meg az állást. Ekkor Wentzel szerzett ismételten kosarat, így pedig már Milos Pavlovic kért időt (76-71). A következő időkérés is nem sokkal ezután következett – ezúttal pécsi oldalról, Marshall találata után, 80-73-nál. Bő két perc volt hátra a találkozóból ez idő alatt pedig a pécsiek 10 pont fölé növelték a felek közötti differenciát. Ez a nagyszámú különbség a forduló végéig már nem is változott, ami azt jelenti, hogy az NKA Universitas PEAC végül 87-73-as győzelmet aratott hazai pályán a Vasas Akadémia csapata ellen.

Hirdetés