Hirdetés
Utánpótlás

Hazai siker a 3. Horváth Judit Emléktornán:

:

Hirdetés

Hibátlan mérleggel, mindhárom mérkőzését megnyerve végzett az első helyen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs kadett leány csapata a 3. Horváth Judit Emléktornán.

Ismét színvonalas nemzetközi mérkőzéseknek adott otthont a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a 3. Horváth Judit Emléktornán ugyanis Ninkovics Marija együttese mellett a szlovák Kassa, a szerb Stara Pazova és a bosnyák Banja Luka alkotta a négyes mezőnyt. Ahogy a megnyitón Rátgéber László, az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója fogalmazott, azért rendeznek ilyen tornákat, hogy megőrizzék az olyan legendák emlékét, mint például Horváth Judit, Fűzy Ákos, vagy éppen Egyed Mihály. Hozzátette, előbbi kiváló példakép lehet a fiatalok számára, ugyanis nem volt különösebben tehetséges a kosárlabdázáshoz, ám olyan akaraterővel áldotta meg a sors, amelynek köszönhetően nagyon sokra vitte: a PVSK-val bajnoki címeket nyert, s a magyar válogatottban is alapembernek számított.

Nos, a torna során mintha átérezték volna mindezt a játékosok, ugyanis bár győztesek és vesztesek nyilván akadtak, minden résztvevő kitette a szívét a pályára, hajtott, ameddig volt benne szufla, mindenki mindent kiadott magából. Így tettek a házigazdák is, akik emellett többnyire jó játékkal is rukkoltak elő – Ninkovics Marija vezetőedzőnek sok oka nem lehetett a panaszra –, mindez pedig három nyertes meccset és tornagyőzelmet ért. Pozitív mérleggel zárt a Kassa is, amely csak a pécsiektől kapott ki, így aztán a második helyen végzett, a harmadik pozíciót pedig a Banja Luka szerezte meg, köszönhetően a Stara Pazova ellen aratott győzelmének.

Eredmények: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kassa 81-57, Kassa–Stara Pazova 96-37, Stara Pazova–Banja Luka 48-57, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Banja Luka 68-64, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Stara Pazova 79-33, Kassa–Banja Luka 67-56.

A 3. Horváth Judit Emléktorna végeredménye: 1. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, 2. Kassa, 3. Banja Luka, 4. Stara Pazova.

A torna legértékesebb játékosa (MVP): Édes Emese (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs).

A torna All Star csapata: Nina Majorosova (Kassa), Tijana Sipka (Banja Luka), Bojana Talijan (Stara Pazova), Varga Napsugár és Orbán Alexandra (mindkettő Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs).

A legjobb hazai játékos: Olawuyi Adenike.

Hirdetés