Hirdetés
Archivum

Hazai szezonnyitóra hangol Yvonne Turner és a Phoenix Mercury:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra magyar idõ szerint hajnali fél öttõl lejátssza 2019-es hazai szezonnyitóját a Phoenix Mercury. Yvonne Turner csapata a játéknap rangadóját vívja.

A nap legjobban várt találkozóján a Phoenix Mercury fogadja a Las Vegas Aces-t. A hírek szerint Liz Cambage már ott lesz az Aces keretében. Létrejön jön így a palánkok alatt a nagy Griner-Cambage csata, ami mindig pikáns. Napjaink két legjobb centere méri össze az erejét. Mindkét gárda brutálisan erõs magas sorral rendelkezik. Emellett érdemes majd figyelni, hogy Cambage és A’ja Wilson kettõse miként mûködik. Remek benyomást tett az elsõ meccsén még az ausztrál világsztár nélkül is a Las Vegas-i gárda. Sok kiváló egyéni teljesítménnyel, például Kelsey Plum-tól, Kayla McBride-tól.

A Mercury-nál Griner mellett DeWanna Bonner feladata lesz majd falat emelni a festékben. A Mercury Diana Taurasi mellett Camille Little és Sancho Lyttle szolgálataira nem számíthatott a vereséget hozó nyitányon. Sancho Lyttle pár percet tud vállalni és szükség is lesz rá, ha a magas posztos tervezett dominanciájukat tartani akarják. Ettõl függetlenül a külsõ sor lehet a meghatározó a phoenix-i alakulatnak, hiszen õk gyakorlatilag a szezonnyitón semmit nem tettek a közösbe Griner és Bonner mellé.

A múlt heti vereség során ketten együtt 49 pontot szereztek, a többiek összesen 19-et. A kispadjukról mindössze három pont jött. Amíg nincs Taurasi, ez a rész kritikus lesz náluk. Ha nem tudják bõvíteni a repertoárt támadásban, rendkívül korlátozott a versenyképességük. Tanulságos lesz figyelni, hogy történik-e elõrelépés múlt szombathoz képest. Ilyen szempontból ismét nagy feladat hárulhat a válogatottunkban is számításba vett Yvonne Turnerre és a Sopronba érkezõ Briann January-ra.

Óriási a várakozás Phoenix-ben az összecsapás elõtt. Az estének külön támogatója is lett, így Fry’s Food Stores Opening Night nevet viseli a szezonnyitó. A meccs a “Believe In Women” kampány része. Ennek keretében 9500 nézõ ajándék pólót is kap majd, míg a játékosok a találkozó elõtt a Nike “Believe” bemelegítõ felsõt viselik.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Hirdetés