Hirdetés
Nagyvilág

Hazánkhoz kötődő játékosokkal szerepelt Kínában az ausztrál válogatott:

:

Fotó: Basketball Australia

Hirdetés

Május utolsó és június első napjaiban a nyári ötkarikás játékokra készülő ausztrál válogatott Kínában vendégszerepelt.

Az ausztrálok idei kínai túráján a WNBA miatt Sandy Brondello szövetségi kapitány és az Egyesült Államokban szereplő játékosok nem vehettek részt, viszont több magyar érdekeltségről is beszámolhatunk. A keret tagja volt a DVTK-val magyar bajnoki címet szerző és Euroliga negyeddöntőt vívó Darcee Garbin, illetve a következő évadra Sopronba érkező Stephanie Reid.

Összesen három mérkőzést játszottak az ausztrálok Kínával az elmúlt napokban.

Az első találkozón 72-70-es ausztrál siker született. Ekkor Darcee Garbin közel 14 perc alatt 6 ponttal és 3 lepattanóval zárt. Stephanie Reid szintén 14 percet töltött a pályán és 5 pontot jegyzett.

A második összecsapáson 80-72-re nyertek az ausztrálok. Darcee Garbin statisztikai lapjára 13 perc alatt 3 lepattanót rögzítettek, míg Stephanie Reid neve mellé 7 és fél perc alatt 2 pont került.

A harmadik találkozón Kína diadalmaskodott 75-68 arányban. Garbin és Reid is kezdő volt. Garbin 3 ponttal és 1 gólpasszal zárt 15 perc alatt, míg Reid 22 és fél perc alatt 7 pontot, 5 gólpasszt és 2 lepattanót jegyzett.

Az olimpiai felkészülést az ausztrálok június második felében folytatják. Június 20-án és 21-én Japánban Szapporo városában a Mitsui Fudosan kupán lépnek pályára, majd július elején Kínával csapnak össze Melbourne-ben.

A kínai túrán lehetőséget kapó gárdából Alice Kunek és Cayla George is szerepelt hazánkban. A teljes keretet a kiemeltek mellett Georgia Amoore, Lauren Jackson, Zitina Aokuso, Chloe Bibby, Tess Madgen, (csapatkapitány), Isobel Borlase, Lauren Nicholson, Darcee Garbin, Steph Reid és Maddy Rocci alkotta.

Hirdetés