Hirdetés
Európa

Hazatérhettek a Ragusa légiósai

Hirdetés

A hétvégén nagy médiafigyelmet kapott Dearica Hamby nyilatkozata. A Las Vegas Aces és a Ragusa klasszisa elmondta, hogy bár Szicíliában igencsak jó körülmények között van, de lelkileg nagyon megerőltető a karantén. Különösen úgy, hogy hároméves gyermeke az Egyesült Államokban várja. Az olasz klub hivatalos Facebook oldalán publikált egy közleményt a játékosai sorsáról.

A Ragusa március 3-án Bergamótól 50 km-re Costa Masnaga városában játszott bajnokit. Hazaérkezést követően a teljes küldöttségük hatósági karanténba került. Ezt végül március 18-án oldották fel. Ezt követően egyeztettek a játékosokkal. Dearica Hamby és Ashley Walker kérte, hogy engedjék haza és megkezdődött az utaztatásuk megszerzése. A játékosok vasárnap hazatérhettek.

Most az egészség a legfontosabb. Reméljük, hogy Olaszországban és a nagyvilágban is rendeződik a helyzet, mindenki visszatérhet ahhoz az elfoglaltsághoz, amit szeret. Ez a mi esetünkben a kosárlabda.

– mondta Gianni Recupido vezetőedző, aki az is elárulta, hogy a két amerikai légióst leszámítva a többi játékosuk a városban maradt és várják a hivatalos döntést a szezonról. Paolo Modica erőnléti edző állított össze edzéstervet.

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa