Hirdetés
Magyarország

Hegedűs Janka – Az önbizalom a kulcs:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A csütörtöki játéknapon a Ludovika-FCSM Csata történelmi győzelmet ért el az Európa Kupában. A Budapesten megrendezett harmadik forduló során a fővárosiak – játékosok hiányában is – 82-77-re győzték le hazai pályán a Nika Syktyvkar együttesét. Az oroszok elleni mérkőzés egyik sztárja Hegedűs Janka volt, aki alacsonyabb termete ellenére maximális agresszivitással állította meg az ellenfél csapatában játszó Naignouma Coulibaly-t. Ezzel egyidejűleg a támadó térfélen is jeleskedett, a hosszabbításnak köszönhetően összesen 40 percet töltött a pályán, mely idő alatt 23 pontot és 5 lepattanót szerzett.

Az M4 Sport kosárlabda magazinjában 20. részében Hegedűs Jankát látták vendégül, akit előszőr a Nika Syktyvkar elleni mérkőzésről kérdeztek.

“Azáltal, hogy az orosz csapat még egy plusz légióssal jött, nálunk pedig Zele Dorina kiesett, úgymond az esélytelenek bizalmával indultunk neki a mérkőzésnek. Nem volt rajtunk teher, így mindenki felszabadultan tudott játszani. Ebből végül az lett, hogy mindenki a legjobb teljesítményét nyújtotta és nyerni tudtunk.

Bár a vendégek kezdtek jobban, ennek ellenére én végig azt éreztem, hogy egy jó meccset fogunk tudni játszani. Én, személy szerint elég sokat vállalkoztam a találkozó során, akárhányszor helyzetbe kerültem elvállaltam a dobást, és ezek jó százalékban szerencsére be is mentek. Akárhányszor rádobtam, és betalált, adta az önbizalmat, hogy tovább próbálkozzak. Örülök, hogy ezzel a teljesítménnyel tudtam segíteni a csapatot a győzelemben.” – fogalmazott Hegedűs, majd a beszélgetés áttért a Ludovika-FCSM Csata további teendőire, amikről a következők voltak a gondolatai:

“Főleg most, hogy az Európa Kupa bekerült a képbe, nagyon sok mérkőzést játszottunk, illetve fogunk játszani, de én ezt nem feltétlen tartom rossz dolognak. Ahogy megyünk előre úgy javul a mi teljesítményünk is, akkor pedig minek megállni. A magyar bajnokságot tekintve a BEAC ellen sikerült idegenben egy magabiztos győzelmet aratnunk, aminek szintén fontos szerepe volt a csapat számára.

A következő megállónk szerdán a DVTK elleni Európa Kupa meccsünk lesz. A magyar bajnokságban egyszer már sikerült őket legyőznünk, tehát nem lehetetlen. Mi biztosan szívvel-lélekkel fogunk nekiállni a mérkőznek és egy csapatként küzdve meg fogjuk próbálni ezt a győzelmet is megszerezni.

Ezt követően ugye megkezdődik a válogatott szünet is, ám az alatt sem fog megállni az élet. Amíg a válogatottjaink a selejtezőkre készülnek majd, mi otthon fogjuk szinten tartani a csapat teljesítményét.”

Hegedűs Jankát egyben arról is megkérdezte a műsorvezető, hogy vajon mi lehet a kulcs teljesítményének jelenlegi, kiváló helyzetéhez, mi változott az évek során?

“Mindig is olyan játékos voltam, aki megdolgozik a pályán töltött percekért. Illetve eléggé sok helyen megfordultam, sok különböző csapatban játszottam, és úgy gondolom, hogy ez a rutin meg a sok munka most végre beérett a Csatánál. Ehhez egy kis önbizalom is társult, illetve számomra az is sokat számít, hogy a stáb, edzők, és a játékos társaim bizalmát érzem. Ez engem is előre visz. Továbbra sem vagyok egy irányítós fajta, nem tudom mennyire néznek fel rám a fiatalok, de ennek ellenére, ha tanácsért fordulnak hozzám, akkor szívesen segítek neki.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés