Hirdetés
Archivum

Hegedûs Janka Franciaországban folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy a tengerentúli egyetemi tanulmányait idén tavasszal befejezõ Hegedûs Janka Franciaországban kezdi profi pályafutását.

Hegedûs a francia negyedik vonalba idén feljutó BF Escaudain csapatát erõsíti az elõttünk álló szezonban. A 185 cm magas 23 éves játékossal kapcsolatban a francia csapat közleménye a sokoldalúságát emeli, aki a festékben jelenthet igazi erõsítését, de a távoli dobásai is veszélyesek. Emellett védekezését méltatták.

A Florida International University csapatában Hegedûs négy év alatt 82 mérkõzésen lépett pályára. Az utolsó két szezonban alapemberként számított játékára a szakmai stáb. Ez számokban azt jelenti, hogy a 2015/2016-os évadban 31 mérkõzésen átlagban 31.6 percet töltött a pályán, 10.3 pont és 3.9 lepattanó került ez idõ alatt a neve mellé. A 2016/2017-es évadban pedig 28 találkozón átlagban 28.5 perc alatt 10.9 pontot és 4.9 lepattanót ért el. 

Hegedûs Janka tagja a 2017-es Universiadéra készülõ magyar válogatottnak. Korábban pedig egy DigiSport interjút közöltünk vele, mely betekintést enged az amerikai egyetemi kosárlabdázásba is.

A francia csapat bejelentése:

Hirdetés