Hirdetés
Archivum

Helena Ciak az elmúlt évad MVP-je Franciaországban:

:

Hirdetés

Hétfõn este tartották Párizsban a francia klubkosárlabdázás szezonzárójának tekinthetõ Trophees Du Basket gálát, melyen az elmúlt évad legjobbjait köszöntötték. Az elmúlt évad legjobb játékosa Helena Ciak, a Lattes Montpellier centere lett.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Bár a szezon legfontosabb összecsapása, a bajnoki döntõ csütörtöki ötödik felvonása még ott áll a csapatok elõtt, de a Lattes Montpellier és a Lyon is begyûjtött egy-egy fontos egyéni elismerést. Az évad MVP-je Helena Ciak lett. A Lattes Montpellier klasszis centere a bajnokság a 9. legjobb pontszerzõ (13,7 pont), az 5. legjobb lepattanózó (7,1) és az 5. legtöbb gólpasszt (0,8) kiosztó játékosa az egyéni ranglistákat nézve. Az Európa Kupában is döntõig menetelõ együttesben nemzetközi porondon 23.5 perc alatt 10.9 pontot és 6.3 lepattanót jegyzett.

Fotó: Basket LFB

Fotó: Basket LFB

Érdekesség, hogy Ciak csütörtökön játssza utolsó mérkõzését a Lattes Montpellier színeiben. A döntõbeli riválishoz, a jelentõsen megerõsödõ Lyon-hoz igazol. Ahhoz a Lyon-hoz, akik az év edzõjét adták Valéry Demory személyében. A kiváló szakember másodszor kapta meg ezt elismerést. 2011-ben éppen a Lattes Montpellier-nél végzett munkájáért.

Fotó: Basket LFB

Fotó: Basket LFB

Az év játákosa választáson Helena Ciak a kiváló kanadai centert Nayo Raincock-Ekunwét és az extra szezont produkáló, a mezõny legeredményesebbjének bizonyuló – az idei évre igazi sztárrá elõlépõ – Marine Johannes-t elõzte meg. Az év ötösében mellettük még Julie Allemand és Kariata Diaby szerepelt.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Megválasztották az elmúlt évad fiatalját is, aki a Tarbes tehetsége Marine Fauthoux lett. A játékos neve sokaknak ismerõsen csenghet, hiszen az U17-es Világbajnokságon tavaly döntõt játszó francia válogatottban 10,1 pont, 4,4 gólpassz átlaggal zárt a minszki tornán. A 173 cm magas irányító idén a felnõttek között is letette a névjegyét 6 pont, 4 lepattanó, 2.63 gólpassz átlagot teljesített.

Fotó: Basket LFB

Hirdetés