Hirdetés
Archivum

Helena Ciakot is elveszítette a francia válogatott:

:

Hirdetés

Harmadik rutinos játékosát veszítette el a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ francia válogatott. A nemzeti szövetségük a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a kiváló center Helena Ciak sem lesz bevethetõ a nyári kontinenstornán.

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Finoman szólva is kedvezõtlenek az elõjelek a francia válogatottnál. Valerie Garnier bõ keretébõl Sarah Michel és Diandra Tchatchouang már korábban kidõlt. A részletes kivizsgálások eredményeit értékelve hétfõn döntöttek véglegesen arról, hogy Helena Ciak sem szerepelhet a kontinenstornán.

A kiváló center még a bajnoki döntõ párharc elsõ meccse elõtt közvetlenül szenvedett bokasérülést. A párharc negyedik és ötödik találkozóján vállalta a játékot a Lattes Montpellier színeiben, majd a válogatott edzõtáborában is részt vett. Állapota azonban romlott és az orvosok jelezték, hogy nem szabad kockáztatni.

A francia csapat New Yorkból Bria Hartley érkezését várja. Az együttesük vasárnap és hétfõn Ukrajna ellen vívta elsõ felkészülési mérkõzéseit. Elõbb 107-75, majd 89-65 arányban bizonyultak jobbnak riválisuknál.

Hirdetés