Hirdetés
Archivum

Helena Sverrisdóttir a Cegléd újabb igazolása:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd a Facebook oldalán jelentette be, hogy a következõ évadra szerzõdtette Helena Sverrisdóttir-t.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A 30 éves, 184 cm magas izlandi Helena Sverrisdóttir nem ismeretlen a hazai közönség számára sem. Korábban, a 2013/2014-es évadban a DVTK együttesét erõsítette hazánkban. Hosszabb idõt töltött Kassán és az izlandi válogatott toronymagasan legjobbjának számít.

Gyermeke születése óta Sverrisdóttir elsõsorban hazája bajnokságában a Hauka csapatát erõsítette, melyet idén is bajnoki címre vezetett. Januárban azonban néhány hétig besegített Kassán, amikor a szlovák bajnoknak három fronton kellett helytállnia. Itt dolgozott a ceglédiek új vezetõedzõje Peter Jankovic irányítása mellett. Az Európa Kupában három meccsen 21.1 perc alatt 7.3 pont és 2.7 lepattanó volt az átlaga, de pályára lépett az EEWBL sorozatban és egy bajnoki találkozón is.

Az izlandi válogatottban a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõje alkalmával csapata legeredményesebb játékosának számít. A novemberi és a februári meccseken is ponterõsen játszott. Helena Sverrisdóttir átlaga ebben a sorozatban a négy találkozón 35 perc alatt 23.5 pont, 8 lepattanó és 5.8 gólpassz.

Hirdetés