Hirdetés
USA

Helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant és 13 éves lánya:

:

Hirdetés

Vasárnap 41 éves korában helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant és 13 éves lánya Gianna “Gigi” Maria Onore. A Mamba Akadémiára tartottak edzésre, amikor a baleset történt – adta hírül a TMZ és az ESPN.

Ködös időben repülve az ötszörös NBA-bajnok legenda helikoptere az otthonához közel Calabasas mellett hegyoldalnak ütközött és kigyulladt. A gépen kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a balesetet senki nem élte el túl – olvasható a CNN és a Los Angeles Times jelentésében. Helyszíni beszámolók arról adtak hírt, hogy a zuhanás előtt a gép motorja szokatlan hangot adott ki.

Kobe Bryant az 1996-os NBA Drafton került a ligába, a játékjoga a 13. helyen kelt el. Ötször nyert bajnoki címet a Los Angeles Lakers gárdájával: 2000, 2001, 2002, 2009 és 2010. Az egyéni elismeréseket tekintve az NBA alapszakaszában 2008-ban választották MVP-nek és 20 profi évéből 18 alkalommal az All-Star gálán is pályára léphetett. A válogatottal 2008-ban és 2012-ben olimpiai aranyérmet szerzett.

Lapunk hasábjain Kobe Bryant többször szerepelt, miután a tragédiában elhunyt lánya kiemelkedően tehetséges kosárlabdázó volt. Az akadémiája széles körben elismert női kosaras programot működtetett. Gigivel többször feltűntek WNBA mérkőzéseken és ismertségét felhasználva Bryant igyekezett felhívni a figyelmet a női kosárlabdára. Szerepelt WNBA-t népszerűsítő videóban, az év végén WNBA-s pulóverben tűnt fel NBA mérkőzésen. A közelmúltban pedig egy nyilatkozatában Diana Taurasi, Maya Moore és Elena Della Donne sportteljesítményét méltatta.

Hirdetés