Hirdetés
Archivum

Helyszíni beszámoló az egyetemi Final Four bronzmeccsérõl:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, 2019-ben a Közgáz lett a bronzérmes az egyetemi bajnokságban. Az alábbiakban Botár László részletes helyszíni beszámolója olvasható a bronzcsatáról, mely során a Közgáz 81-67-re legyõzte gyõri SZKA Egyetemi U25-ös csapatát.

Fotó: Derencsényi István

Fotó: Derencsényi István

Írta: Botár László

Bár a Gyõr kezdett jobban, a Közgáz remek második negyedével fordított, és jó mérkõzésen megnyerte a bronzcsatát.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nõk a 3. helyért:

Közgáz – Széchenyi KA Gyõr 81-67 (11-18, 26-9, 28-24, 16-16)
Debrecen, 20 nézõ. V.: dr. Mészáros, Csabai-Kaskötõ, Lövei.
Közgáz: Szalay 2, FARKAS 25/12, DOKTOR 14/6, KOCSIS 14/3, Dénes 8. Cs.: KATONA 10, Kapornai 2, Imre 2, Szammer, Baliga 2. Edzõ: Németh Kata.
Gyõr: CHROMÉJ 12, Gosztola 6, Horváth D. 3/3, NAGY R. 15/6, BICZÓ 20. Cs.: Török 6, Perl, Szûts, Rabi 5, Gyöngyösi, Tóth. Edzõ: Barthalos István.

A két együttes remek mérkõzéseket játszott egymás ellen az alapszakaszban. A bajnoki bronzcsatán Biczó Laura vezérletével a Gyõr kezdett jobban, 8-0-lal, amikor az elõdöntõt vizsgája miatt a Közgáz szakvezetésének nagy bánatára kihagyó Katona Bianka megszerezte az elsõ fõvárosi pontokat. A szakasz második felében Nagy Rebeka vezérletével tartotta 5 és 10 pont közötti elõnyét a dunántúli együttes.

A második etap elején gyorsan 10 pontosra nõtt a különbség. Úgy látszik, ez ébresztette föl igazán a Közgázt, amely Doktor Anna és Farkas Fanni egy-egy triplájára építve egy 8-0-s perccel “megérkezett” ellenfele sarkába. Az érthetõ gyõri idõkérést követõen a pihenõjébõl visszatérõ Biczó villant, majd indításból Chroméj Hajnalka. Felpörgött a Közgáz, a gyõri lendület viszont megtört, egységes, tudatos csapatjátékkal egy 13-0-lal fordított, s szünetben 10 ponttal vezetett a fõvárosi együttes.

Térfélcsere után a két Fanni, Kocsis és Farkas találataival tartotta 10 pont körüli elõnyét a Közgáz a Nagy-Biczó kettõs vezette Gyõrrel szemben. A szakasz közepén szétesett, több labdát is eladott a Gyõr, a jól dobó Közgáz egy 11-0-as rohama után 20 pont fölé nõtt a különbség. Ezt csökkentette 14-re a szakasz végéig Gosztola Lívia vezérletével a Gyõr, amely nem tört meg, hanem a záró etap közepén 6 pontra feljött. A Doktor-Farkas kettõs a hajrában megakadályozta, hogy ennél közelebb kerüljön a dunántúli alakulat, amelyben Nagy Rebeka 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el.

Nyilatkozatok

Németh Kata: – Nagyon örülök a bronzéremnek, különösen azért, mert roppant enervált kezdés után sikerült magunkra találni és fordítani, ráadásul úgy, hogy mindenki hozzátett valamit a sikerhez. Nagyon büszke vagyok a lányokra, gratulálok mind a két csapatnak.
Barthalos István: Hosszú szezonon vagyunk túl, több játékosunk több bajnokságban is helytállt. Bár voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor úgy tûnt, lehet esélyünk, de az elveszített elõdöntõt ez a fiatal társaság lelkileg még nem tudta feldolgozni, ráadásul ellenfelünket Farkas Fanni A-csoportos szintû játékkal, extra dobóteljesítménnyel vezette gyõzelemre. Gratulálok a Közgáznak, de nem vagyok elkeseredve, mert az eredeti célt, a négyes döntõbe jutást elértük.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_35

Hirdetés