Hirdetés
Archivum

Helyszíni beszámoló az egyetemi Final Four elsõ elõdöntõjérõl:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a TFSE jutott elsõként döntõbe 2019-ben az Egyetemi Bajnokságban. Az alábbiakban az elsõ elõdöntõrõl, melyen a TF 67-59-re verte a Közgázt, Botár László részletes helyszíni tudósítása olvasható.

Fotó: Derencsényi István

Fotó: Derencsényi István
 

Írta: Botár László

A 3. negyed hajrájáig jól tartotta magát, gyakran vezetett is a Közgáz a címvédõ TF ellen a nõi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság elsõ elõdöntõjén, ám a TF a 3. negyed végén elhúzott, a negyedikben pedig már nem engedte magához igazán közel ellenfelét.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntõ, nõk

Közgáz-TFSE 58-67 (10-9, 17-15, 14-27, 18-16)
Debrecen, 40 nézõ. V.: dr. Mészáros, Tóth C., Lövei.
Közgáz: SZALAY 12/6, FARKAS 14/6, DOKTOR 21/3, Kocsis, Dénes 4. Cs.: KAPORNAI 6, Baliga, Pfandler 2, Szammer, Imre. Edzõ: Németh Kata.
TFSE: MIHÁCZI 6, VÖRÖSHÁZI 6/6, KARLÓCAI 21/3, KOVÁTS G., VARGA B. 13. Cs.: Révész, Szeli, Agic, Szabó E. Edzõ: Magyar Bianka.

Bõ másfél napja a TF megnyerte a Nemzeti Amatõr Bajnokságot, kérdés, a nagy öröm után hogy sikerül felpörögni Magyar Bianka tanítványanak. Nos 2 perc után, 4-0-s Közgáz vezetésnél idõt kért, tanítványai nem igazán találták fõvárosi riválisuk zónájának ellenszerét. Az 5. perc elején Varga Barbara megszerezte a címvédõ elsõ pontjait, de Doktor Anna ügyes betörésbõl felelt rá. A tét érzõdött, a két roppant lámpalázas csapat csatájában a küzdelem domborodott ki, a szakasz végén Karlócai Julianna triplájával 1 pontra jött föl a címvédõ TF.

Pfandler Csenge duplájára Vörösházi Jázmin triplával felelt, a 12. percben 12-12-t mutatott az eredményjelzõ. A találat egy 7-0-s TF-rohamot indított el, Németh Kata idõkéréssel próbálta megtörni a címvédõ lendületét. Sikerült, Doktor büntetõivel majd Farkas Fanni triplájával visszaszerezte a vezetést a Közgáz, sõt a roppant hatásos idõkérés után egy 13-0-s rohamot “elõvezetve” 7 ponttal elhúzott. Miháczi Diána törte meg a TF hosszú kosárcsendjét. A félidõ végén pontatlanná vált a Közgáz játéka, de szünetig 3 pontot megõrzött elõnyébõl.

Varga duplájára Farkas felelt a második félidõ elején. A teremburáját mondhatták talán kissé dühösen a TF-esek, amikor Kapornai Dóra magas ívû, szinte a terem búráját súroló dobása után a kosarukba hullott a labda. Váltva estek a kosarak, majd Varga vezérletével egy 6-0-lal fordított a TF – idõt kért a Közgáz. Ezúttal nem volt olyan hatásos, mint az elõzõ negyedben, Vörösházi újabb hármast dobott, jóval tudatosabban játszott ekkor zóna ellen a TF, mint az elsõ féldõben. Szalay Viktória fújt “ébresztõt” a Közgáznak, amely vezérletével egalizált. A negyed hajrájában Karlócai lépett elõ vezérré, s a TF egy 12-2-es rohamot vezényelt a címvédõnek, amely így 10 pontos elõnnyel várhatta a záró szakaszt.

Ez a roham, mint kiderült, felért egy “döntõ csapással” a Közgáz számára, amelynek ugyan voltak felvillanásai a záró etap elején, de a TF visszaverve a felárkózási kísérleteket, tartva 10 pont körüli elõnyét legyõzte fõvárosi riválisát, s bejutott a döntõbe. A lepattanó csatát 56-41-re nyerõ TF-bõl Karlócai (21 pont, 14 lepattanó), Kováts (15 pont, 10 lepattanó) és Varga (13 pont, 14 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Nyilatkozatok

Németh Kata: – Tisztességesen helytálltunk, kár, hogy a második negyedben szerzett hét pontos elõnyünket nem tudtuk megtartani. Fejben a harmadik negyed végéig bírtuk, gratulálok a TF-nek.

Magyar Bianka: – Gratulálok a csapatomnak, óriási elismerés jár a lányoknak, hiszen nagyon nehéz sorozat közben most is megmutatták milyen nagy küzdõk, mekkora szívük van. A döntõben szeretnék egy újabb jó mérkõzést játszani, s tovább nyújtani sikersorozatunkat az egyetemi bajnokságban.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?wis3swa8

Hirdetés