Hirdetés
Archivum

Helyszíni beszámoló az U16-os válogatott hétfõi gyõzelmérõl:

:

Hirdetés

Korábban már közöltünk beharangozót az EYOF-hoz és rövid hírt az U16-os válogatott elsõ gyõzelmérõl. Az alábbiakban Lasztoméry András technikai vezetõ helyszíni beszámolója olvasható a lettek 62-53-as legyõzésérõl.

Rengeteg ziccert, büntetõt hibázott a magyar csapat, a szerencse az volt, hogy a lettek még többet.

Térfélcserét követõen hamar tíz pont fölé nõtt a különbség az együttesek között. Barhács Laura jól dolgozott a palánk alatt, Radócz Fanni pedig középtávolról rendre értékesítette a kis emberek kiosztásait.

A negyedik negyed elején már tizenkilenc pont is volt a magyar csapat elõnye, a folyamatos rotációnak és az apróbb figyelmetlenségeknek köszönhetõen a lettek felkapaszkodtak tízen belülre, de Magyar Gergely lányainak gyõzelme nem forgott veszélyben.

Továbbra is vannak javítandó dolgok mind védekezésben, mind támadásban.
Védekezés terén a kizárás jelentett problémát, ellenfelünk 18 támadó lepattanót szedett, illetve kaptunk könnyû kosarakat kommunikációs gondok miatt.

Támadásban feltétlenül javítani kell a dobószázalékon, illetve csökkenteni kell az eladott labdák számát. Mert a lettek elleni 25 eladott labda gyõzelemhez vezetett, a késõbbiekben ennyi pontatlansággal viszont nehéz lesz meccset nyerni.

Magyar Gergely a találkozót követõen gratulált a lányoknak a gyõzelemhez, de hangsúlyozta, hogy a csapat ma 30%-os teljesítményt nyújtva aratott gyõzelmet, ami a késõbbiekben édes kevés lesz. Mindenképpen formajavulást és nagyobb összpontosítást szeretne látni a pályán.

A csoport másik mérkõzésén Oroszország egy ponttal legyõzte Franciaországot.

Magyar idõ szerint 18.45-kor játszik a csapat Oroszország ellen.  

Jegyzõkönyv

MAGYARORSZÁG – LETTORSZÁG 62-53 (15-14, 17-10, 19-13, 11-16)
Tbiliszi, Vere Palace. Vezette: Machaladze (grúz), Emlek (török), Vartanovi (grúz)

MAGYARORSZÁG: Pusztai 2, Lelik 3, Gereben 8, Mérész 6, Soós 2. Cs: BARHÁCS 10, Juhász 7, RADÓCZ 10, Boros 2, Foitl 4, Czukor 5, Bernáth 3/3. Szövetségi edzõ: Magyar Gergely

LETTORSZÁG Legjobb dobói: Lipe 12/3, Septe 11.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 5-5, 15. p.: 23-20, 25. p.: 42-29, 35. p.: 59-41

Hirdetés