Hirdetés
Utánpótlás

Helyzetértékelés a BEAC juniorjainak szerepléséről:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlapja Horváth Biankával, a klub junior „A” csapatának vezetőedzőjével készített interjút. A csapatuk ötven százalékos mérleggel, öt győzelemmel és öt vereséggel zárta a junior bajnokság alapszakaszát. A rájátszásban a Soproni Darazsak, a Török Flóris és az MVSI Vadmacskák együttesei lesznek az ellenfeleik.

Kezdjük az elején. A némileg megváltozott kiírásban, kissé rögös úton indultatok a szezon elején. Hogy látod a csapat eddigi szereplését a szezonban?

Őszintén szólva, hazudnék, ha azt mondanám, elégedett vagyok, mert nyilván nem. A mai napig azt gondolom, hogy ebben a csapatban sokkal több van, mint amit a lányok megmutatnak magukból. Borzasztóan elrontottuk a selejtezőt, az első fordulót túlizgultuk, így nem jutottunk a felsőházba, ami az egész eddigi szezonra rányomta a bélyegét. Onnantól, hogy az alsóházba kerültünk, a lányokon úrrá lett egyfajta görcsösség, nem tudták kezelni azt a győzelmi kényszert, ami abból eredt, hogy tudták, ha itt nem nyerünk eleget, a regionális bajnokságba kerülünk. Ez azt eredményezte, hogy nem jött ki a csapatból a jó teljesítmény, a húzóembereink sem hoztak annyit eddig a szezonban, mint amit előzetesen reméltünk. Amikor épp felfelé indult volna a formánk, két hét karanténba kerültünk, ez pedig rettentően visszavetette a csapatot. Éltem már át velük kadett korosztályban komoly hullámvölgyet, és nyilván minden csapat életében előfordulnak rosszabb időszakok, de akkora mélységet, mint ahol idén jártunk, még egyetlen csapatommal sem éltem meg. Volt és van honnan építkeznünk. Bízom abban, hogy az a „BEAC betegség”, miszerint a szezon második felében tudunk csak jól játszani, idén is igaz lesz ránk, és a rájátszásban már sokkal szebb arcunkat mutatjuk majd.

A rájátszásban a Soproni Darazsak, a Török Flóris és az MVSI Vadmacskák csapatai lesznek az ellenfeleitek. Mit vársz ezektől a meccsektől?

Nehéz előzetesen esélyeket latolgatni, különösen például a Sopron elleni mérkőzés kapcsán. A rájátszásra rendre megváltoznak az erőviszonyok, és az egyébként az Nb1-es csapatokkal készülők is visszalépnek a saját korosztályukba játszani. A Sopron eléggé elrontotta az alapszakaszt, így kerültek a Zöld csoportba, most viszont nyilván erősítenek majd az Nb1-ben játszó Pfeiffer Virággal. Nálunk idén nincs „lefelé játszó” játékos, és nem számíthatunk egyik legjobbunkra, Jármay Annára. Ebben a pillanatban értelmét is veszti az, hogy a korábbi mérkőzéseiket elemezzük, mert a mai mérkőzés egészen más lesz majd. Mi egy borzasztóan kétarcú csapat vagyunk, bárki ellen képesek vagyunk győzni, de bárkitől ki is tudunk kapni. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Sopron nekünk egy kicsit mumusunk, két éve a keresztjátékban itthon egy utolsó pillanatos triplával meg tudtuk őket verni, idegenben azonban nagyon kikaptunk, és kiestünk. Emiatt a lányokban van azért egy kis tartás a soproniakkal szemben.

Az MVSI-t itthon legyőztük, idegenben viszont kikaptunk tőlük, a Török Flórissal pedig mindig éles meccseket játszunk.

A miskolciaknak szeretnénk visszavágni, ez egy fontos motiváció a csapatnak, mert idáig – a mostani meccset leszámítva – mindig megvertük őket. A Török Flórissal pedig valóban presztizsmérkőzéseket vívunk rendre, azokra a találkozókra mentálisan kell felkészülnünk elsősorban. Nagyon fontos lenne, hogy a csoportban az első két hely valamelyikére oda tudjunk érni, mert akkor tudunk tovább küzdeni az A döntőbe kerülésért. Idénre megváltozott a junior bajnokság lebonyolítása, két hónappal tovább, május közepéig tart a szezon, így még van időnk javítani. Én őszintén bízom a lányokban, minden nehézség ellenére pozitívan tekintek az előttünk álló időszak elé, és igyekszem erősíteni bennük, hogy együtt bármire és mindenre képesek lehetnek.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés