Hirdetés
Utánpótlás

Hét éve szerzett bronzérmet Utrechtben az EYOF-on a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Hét éve, egészen pontosan 2013. július 13. és 19. között rendezték a hollandiai Utrechtben a XII. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivált (EYOF). A leány kosárlabda tornán a magyar válogatott bronzérmet szerzett.

A 2013-as EYOF-ra a magyar válogatott Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Böröndy Dominika, Dubei Debóra, Kiss Virág, Kuttor Enikő, Nagy Dorottya, Solymosi Noémi, Studer Ágnes, Tóth Tímea és Weninger Virág összeállításban utazott. A stábot Mészárosné Kovács Andrea vezetőedző, Szentendrei Áron edző, Kovács István gyúró, Sándor Ádám technikai vezető és Szabari János csapatvezető alkotta.

Fotó: Sándor Ádám

A 2012-es A-divíziós U16-os Európa-bajnokság első nyolc csapata kvalifikálta magát az EYOF-ra. Spanyolország ekkoriban még nem indított csapat ebben a versenyrendszerben. Helyettük a házigazda Hollandia válogatottja szerepelt. Így állt össze a nyolcas mezőny, melyet a csoportkörben két négyesre bontottak. A magyar válogatott az A-csoportba került, ahol Olaszország, Franciaország és Belgium érkezett riválisként.

A csoportkörben a magyar lányok veretlenül meneteltek. Olaszországot 68-60-ra, Franciaországot 82-62-re, míg Belgiumot 72-54-re győzték le. A csoport első helyéről fordultak a keresztjátékra a mieink, ahol a “B” jelű négyes másodikja, azaz Csehország volt a rivális. A későbbi aranyérmes cseh válogatott 68-57 arányban jobbnak bizonyult. A bronzcsata alkalmával válogatottunk 80-61-re legyőzte Oroszországot és ezzel dobogóra állhatott.

Nem volt sok idő a pihenésre, miután az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál után három nappal már ismét edzőtáborba vonult a magyar csapat. Augusztus 1-én kezdődött a bulgáriai Várnában az Európa-bajnokság, melyen szinte ugyanebben a felállásban (Bakó Patríciát Horváth Krisztina váltotta) szintén emlékezetes bronzérmet szereztek a mieink. Ez a menetelés azonban már egy másik múltidéző összeállításban kap majd helyet.

Fotó: Utrecht 2013

Hirdetés