Hirdetés
Archivum

Hét meccs, hat gyõzelem, kiváló fõpróba:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a 3×3-as Világbajnokságot megelõzõ rangos felkészülési torna Voironban. A magyar válogatott hét mérkõzést játszott az elmúlt három napban, ebbõl hatot megnyert. A mieink az elsõ helyen zártak és Cyesha Goree személyében válogatottunkból került ki az MVP is. Összefoglaló.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram 

A franciaországi torna igazán nagy erõssége abban állt, hogy igen népes mezõnyt állítottak össze a szervezõk. Akár hét mérkõzésre is esélyt kínált, amely kiváló ráhangolódás a Világbajnokságra. Ráadásul egy nap két-három találkozó szerepelt a programban, hasonlóan mint egy kiemelt FIBA tornán.

Csütörtökön a csoportkörben a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk kezdésnek Hollandiát 22-10-re múlta felül. Ezt követõen jött a francia U23-as válogatott elleni hosszabbításos derbi és Papp Klaudia gyõztes találata. A nap a kínaiak elleni találkozóval zárult, ami egy feszült, vitatott szituációktól sem mentes csoportdöntõ volt. Végül 18-14-re alulmaradtak a mieink. Egy nagyon tanulságos meccs lett, amilyen tapasztalatra a VB elõtt mindenképpen szükség van. Fõleg, hogy Kína csoportrivális Amszterdamban.

Pénteken jött az egyenes kieséses szakasz elsõ napja. Elõbb a fehéroroszok elleni nyolcaddöntõ és Papp duplája, amivel 22-16-ra sikerült lezárni azt az összecsapást. Ezt követõen pedig Kína “B” ellen már a négy közé jutás volt a tét. Az eredmény szoros 17-16-os állást mutat, de 4-1-es kínai vezetést követõen 12-5-re fordítottunk és végig kézben tartottuk a meccset. A hajrában egy-egy vitatott szituáció és jó kínai büntetõzés csökkentette a differenciát.

A szombati játéknap Románia ellen az elõdöntõvel indult. Támadásban ritkán látható erõt mutatott válogatottunk, Goree lett a legeredményesebb 9 ponttal, de Medgyessy 5, Theodoreán 4, Papp 3 egységgel zárt. Három duplát is értékesítettünk és végül 21-13-as sikert ünnepelhettek a mieink.

A döntõben az Európa-bajnoki bronzérmes Ukrajnával találkoztunk. “Kifejezetten magas színvonalú, élvezetes csatát követhettünk. Olyat, amilyennek egy döntõnek lennie kell.” – olvasható a beszámolónkban. Két kiválóan felkészült és éles csapat találkozott. Jó dobóformát, de mellette a 3×3-as szakág által megkövetelt keménységet mutatták a felek. A finálét végül Theodoreán Alexandra találata zárta le. Rendkívül értékes tornagyõzelemmel hangolt a Világbajnokságra csapatunk. Gratulálunk! Szép volt csajok!

Küldöttségünk vasárnap utazik Amszterdamba. A tervezett menetrend szerint a Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

Hirdetés