Hirdetés
Archivum

Hetedik helyen zárt a magyar válogatott az U16-os Eb-n:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 7. helyen zárt Kaunasban az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon. A szombati helyosztó találkozón a magyar csapat remek játékkal 78-59-re legyõzte Lengyelországot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két csapat a csoportkörben már találkozott és akkor válogatottunk 65-57-es gyõzelmet aratott. Azóta mindkét fél nagy utat járt be, de a hamar egyértelmûvé vált, hogy a záró napra több erõ és koncentráció a magyar lányokban maradt. Kiválóan kezdett válogatottunk, négy perc alatt 10-3-ra sikerült ellépni. Az elsõ negyed végén pedig már 21-13-ra vezettünk. Kiváló dobóformát mutatott csapatunk, a 16 mezõnykísérletbõl 9 sikeresnek bizonyult. Dombai Réka 11, Madár Eszter 6 pontnál járt. A második szakaszban sem változott a játék képe, sõt egyre nagyobb fölénybe került a magyar csapat. A differencia 41-20-nál már a 20 egységet is átlépte, a félidõben pedig 45-28-ra mentünk. Továbbra is Dombai Réka remekelt, aki már 21 pontot jegyzett, de ki kell emelni csapatszinten az 57%-os mezõnymutatót.

A harmadik negyedben is dominált felszabadult játékot bemutató, már-már szárnyaló válogatottunk. Kiváló megoldásokat láthattunk, szemmel láthatóan élvezte is a kosárlabdát ezen a délutánon csapatunk. Az elõnyhöz újabb 10 pontot sikerült hozzátenni, miközben Dombai Réka továbbra is megállíthatatlannak bizonyult. Amikor a játékrész végén 71-43-ra módosította az állást, már a 32. pontját szerezte. A záró szakaszban mindkét oldalon cél volt, hogy az addig kevesebb lehetõséget kapók is bizonyíthassanak, hiszen egy hosszú és értékes sorozat végére érkeztek a csapatok. A magyar válogatott maximális koncentrációval játszott a helyosztón és így teljesen megérdemelten szerezte meg az elõkelõ 7. pozíciót. A 32 pontos Dombai Réka mellett a negyedik negyed közepén Madár Eszter megszerezte a 10. lepattanóját, így a 14 pontját kiegészítve dupla-duplát ért el.

Gratulálunk a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményhez!

Eredmény

Magyarország – Lengyelország 78-59 (21-13, 24-15, 26-18, 7-13)

Statisztika

Hirdetés