Hirdetés
Archivum

Hétfõn bajnokavatás lehet Törökországban:

:

Hirdetés

Hétfõn magyar idõ szerint 17 órától rendezik a török bajnoki döntõ negyedik meccsét. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban a Fenerbahce 2-1-es elõnnyel rendelkezik és hazai pályán egy újabb sikerrel bajnok lehet.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Úgy lehetne kezdeni a negyedik meccs felvezetését, hogy az eddig látottak alapján nagyon nagy esély mutatkozik a hétfõi bajnokavatásra Törökországban. A Fenerbahce az elsõ és a harmadik találkozón egyértelmûen riválisa fölé nõtt a játék minden fontos elemében. A szombati harmadik összecsapás pedig azt is látványosan megmutatta, hogy Valerie Garnier miért volt kiváló választás a Fenerbahce kispadjára.

A francia edzõnõ remekül megszervezte a védekezést. Úgy arattak 81-68-as gyõzelmet a YDÜ felett, hogy nem engedték kibontakozni riválisuk játékát. A Fenerbahce 12 eladott labdába kényszerítette bele fokozatosan elbizonytalanodó ellenfelét, amibõl 17 pontot értek el. Annak ellenére, hogy magas posztokon hátrányban vannak, teljesen kiszorították a palánk alól a YDÜ sztárjait. A lepattanócsatát pedig ennek köszönhetõen 37-33-ra még meg is tudták nyerni. 

A remek védekezés megadta a támadójáték alapját. Érkezett három extra teljesítmény a Fener-nél, Kelsey Plum 20, Anastasiya Verameyenka 18, Kia Vaughn 17 pontot ért el a keretükbõl. Mezõnybõl kereken 50%-al dobtak, különösen a duplákat tekintve az 51-bõl 29 sikeres kísérlet tûnik remeknek. Még az is belefért, hogy a triplák nem sültek úgy, mint az elsõ meccsen idegenben. A Fenerbahce csapatjátéka kiválóan mûködött, több gólpasszt is osztottak ki és gyakorlatilag végig az akaratuk érvényesült a pályán.

A YDÜ ugyanazokat a problémákat mutatta, ami az egész tavaszukat jellemezte. Hiába Kayla McBride és Courtney Vandersloot klasszisa, hiába a remek játékosok palánk alatt, nincs meg az a karakteres éle a játékuknak, mint tavaly vagy idén õsszel. Ez adódik abból, hogy jelentõsen visszaesett a támadásaik ritmusa. A védekezésben pedig a jó értelemben vett keménységet, határozottságot, sokszor teljesen felesleges keménykedés váltotta fel. A YDÜ nagy meccset csak akkor tud nyerni, ha uralja a festéket és sorra születnek pontjai második esélybõl. Ezek most elmaradtak, emellett visszaestek a szerzett labdákat tekintve is.

A negyedik mérkõzésnek nagy kérdése lesz, hogy két napon belül ezt a szervezett védekezést ismét pályára tudja-e tenni a Fener. Ebben az elsõ és a második meccs között is volt visszaesés. Ha kicsit is fellazulnak, azt a YDÜ könyörtelenül ki tudja használni. A fenti kritikus sorok ellenére ez nem egy rossz csapat. Ezen felül van egy lelki oldala a találkozónak. A Fener-tábor már gyakorlatilag szombaton bajnokot avatott. Nagy kérdés, hogy ezek – a Törökországban hatványozottan nagy – elvárások milyen hatással lesznek a csapatra. Ettõl függetlenül a szombati tapasztalatok a harmadik Fenerbahce sikert vetítik elõre.

Hirdetés