Hirdetés
Archivum

Hétfõn délután sorsdöntõ meccset vív a Kurszk és a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Hétfõn délután rendezik Oroszországban a  finálé sorsdöntõ ötödik mérkõzését, melyen a Dinamo Kurszk és az UMMC Jekatyerinburg között el kell dõlnie, hogy melyik gárda lesz a bajnok.

Azok számára, akik szeretnek kitekinteni a nemzetközi élmezõny küzdelmeire, érdemes lesz vasárnap magyar idõ szerint 17 órától a legnagyobb videómegosztón megtekinteni az orosz finálé sorsdöntõ ötödik felvonását. Az Euroliga-gyõztes Kurszk és a szintén világsztárokat felvonultató Jekatyerinburg a kontinens nõi kosárlabdázásának két meghatározó klubja, annyi klasszist láthatunk a pályán, amennyit egyetlen másik nemzeti döntõben sem.

A párharc elsõ négy meccsén minden volt, ami az ínyenceket is kielégítheti. Mindkét csapat szerzett idegenbeli gyõzelmet, akadtak vitatott jelenetek. Taurasi és Mondelo párosáról készült videó például bejárta a közösségi oldalakat. Túlzás lenne azt állítani, hogy csúcsformában vannak a csapatok. A Kurszknál szemmel látható, hogy a formaidõzítés az Euroliga Final Four-ra volt kihegyezve. Tekintve, hogy megnyerték a sorozatot, emiatt Lucas Mondelo-t nem lehet számon kérni. A Jekatyerinburgnál pedig visszaköszönnek azok a problémák, melyeket az EL F4 tapasztalatairól készített összeállításunkban is felsoroltunk. Nevezetesen azt, hogy a mély keret és a sok klasszis ellenére beszûkült a rotáció.

Mindkét csapat rendkívül erõs a palánkok alatt és általában az döntött az elsõ négy találkozón, hogy melyik oldal tudta uralni a festéket. A Kurszk a külsõ sorban több játékost forgat és az elsõ meccs gyenge dobóformáját leszámítva hatékonyabbak is voltak ezen a téren. A második és a harmadik találkozón, melyeket megnyertek, gyakorlatilag szétdobták a riválisukat. Nem véletlenül hangsúlyozta Olaf Lange a védekezés fontosságát és a negyedik találkozón akkor tudtak fordítani, amikor az összeállt. Szerkezetben, játékerõben, a klasszisok számában annyira közel van egymáshoz a két együttes, hogy megjósolhatatlan az ötödik találkozó végkimenetele.

Hirdetés