Hirdetés
Archivum

Hétfõn és kedden FIBA 3×3 WS verseny Debrecenben:

:

Hirdetés

Hétfõn és kedden FIBA 3×3 WS tornára kerül sor Debrecenben, ahol a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

A nyolccsapatos debreceni erõfelmérõn a magyar válogatott az A-csoportba került Franciaország, Románia és Svájc mellé. A másik ágon Spanyolország, Ukrajna, Olaszország és Fehéroroszország szerepel. Hétfõn 16 óra 40 perctõl Románia, 18 óra 20 perctõl Franciaország és 19 órától Svájc ellen lépnek pályára a magyar lányok. A válogatott keretét a világbajnoki ezüstérmes négyes, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkotja.

A FIBA 3×3 WS küzdelmei alkalmával a Világranglista pontok adják a tétet. Ugyanakkor a debreceni tornát a játékosok formába hozása és a presztízs szempontjából is érdemes nézni. “Ha a Világranglistát nézzük, nekünk érdemben nem befolyásolja a helyezésünket, ha 100 ezerrel több vagy kevesebb pontunk van. Nekünk a hétfõ, kedd arról szól, hogy a lányok játéklehetõséget kapnak az Európa-bajnokság elõtt. Össze tudnak újra szokni, felvenni a 3×3 ritmusát.”- nyilatkozta lapunknak Károlyi Andrea, szövetségi kapitány, akit a torna eredményorientált nézõpontjából is kérdeztünk.

“Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. Azért ez egy jó erõdemonstráció is az Európa-bajnokság elõtt. Most a csoportban például együtt leszünk a franciákkal, akikkel az Európa-bajnokságon is. Nem lehet félvállról venni egyik meccset sem.” – hangsúlyozta válogatottunk szakvezetõje.

Már csak azért sem lehet félvállról venni a tornát, mert az Európa-bajnokságon brutális ágra kerültek a mieink. A csoportban Franciaországban mellett a nyáron jó formát mutató lengyelek lesznek a riválisok. A velünk párhuzamosan futó ágon, ahonnan továbbjutás esetén a negyeddöntõs ellenfél jönne, az orosz, spanyol, olasz trió szerepel.

“Nagyon nehéz a csoport és utána az águnk is. A Világranglista alapján ment a kiosztás. Amikor nyilvánosságra hozták, nem az aznapi, hanem az egy hónappal azelõtti Világranglista rangsorolt. Ha az augusztus 15-i állás alapján készül a beosztás, akkor a másik ágra kerülünk. Iszonyat nehéz lesz már maga a csoportból való továbbjutás. A négybe jutás szintén. Azt mondom, hogy a döntõben könnyebb ellenfele lehet ennek az ágnak, mint addig eljutni.” . mondta Károlyi Andrea, akinek azt is felvetettük, hogy az elõbbiekben felsorolt hatos egy világbajnoki szintû beosztás.

“Egyetértek. Ha a mostani VB-re azt mondtuk, hogy minden idõk legnehezebbje volt, akkor a mi águnkról eljutni az Eb-döntõjébe, hatalmas feladat.” – tette hozzá Károlyi Andrea, mielõtt egy kicsit a lengyelekrõl is kérdeztük volna. Õket a FIBA 3×3 WS debreceni állomásán nem láthatjuk majd, de a nyári eredményeik figyelemre méltóak.

“Jól szerepeltek valóban. Vertek meg jó csapatokat és játszottak döntõket. Euroligás tapasztalattal rendelkezõ játékosokból állnak és ellenük sem lehet úgy kimenni, hogy ez a meccs tuti megvan.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A FIBA 3×3 WS összességében reális képet adhat az erõviszonyokról a hétvégi kontinenstorna elõtt. “Biztos vagyok benne, hogy mindenki ugyanazzal kerettel számol. Másik csapatot versenyeztetni a hét elején felesleges lenne, mint, akikkel az Eb-t akarod lejátszani.” – mondta Károlyi Andrea, aki elmondta lapunknak, nem idegen a szakágtól, hogy egy világverseny elõtt pár nappal összemérje az erejét a mezõny. Emlékezhetünk rá, hogy a Világbajnokság elõtt Voiron-ban szerepeltek a mieink és a beszélgetésünk zárásaként Károlyi Andrea is kiemelte: az kifejezetten jól szolgálta a felkészülést.

Hirdetés