Hirdetés
Archivum

Hétfõn este bajnokavatás lehet:

:

Hirdetés

Hétfõn este a harmadik mérkõzéséhez érkezik a bajnoki döntõ párharc. Az UNIQA Sopron 2-0-ra vezet az Atomerõmû KSC Szekszárd ellen, így egy idegenbeli gyõzelemmel bajnok lehet.

Amennyire vegyes megítélés alá esett az elsõ találkozó, a második után egyhangú dicséret illette a csapatokat. Kiváló mérkõzést láthattunk, ahol a játék volt a fõszereplõ. Hogy eredményben mit hozhat a harmadik találkozó, az óriási kérdés. Az, hogy látunk-e szoros mérkõzést, elsõsorban a Szekszárdon múlik. Amennyiben Zeljko Djokic együttese tudja ugyanazt a teher nélküli játékot nyújtani, jó távoli dobóformával, mint Sopronban, akkor benne van a párharcban a szekszárdi szépítés. Itt akkor lehet a keddihez hasonló nagyobb különbség a címvédõ javára, ha a Szekszárdot ismét nyomasztani fogja a hazai pálya terhe vagy túlságosan rágörcsöl arra a tudatra, hogy az utolsó esélye életben maradni a párharcban.

A pénteki meccsnek több értékes tapasztalata is van. Az egyik, hogy a szekszárdi csapat jó távoli dobásokkal, a festék egy kicsit aktívabb megjátszásával, fel tudja venni a versenyt a Sopronnal. A címvédõ részérõl nyilvánvalóan számolni lehetett azzal, hogy távoli dobásokban lesz egy kis visszaesés, miután Johnson hiányában beszûkült a rotáció a külsõ sorban. Ennek is tudható be, hogy 58-49 után a negyedik negyed elején nem tudta lezárni a meccset a Sopron. Az esetek többségében ezt megtette volna. A szorossá váló végjátékban azonban megmutatkozott, hogy Fegyverneky Zsófi és Yvonne Turner miért a magyar mezõny legjobbjai.

A harmadik meccset a bevezetõben vázolt lélektani tényezõkön túl az határozhatja meg, hogy melyik csapat tudja uralni a palánk alatti területeket. Az jól látszik ugyanis, hogy a szezon végén vagyunk, ilyenkor a dobóforma hullámzóbb, fáradnak is a csapatok. Az egyszerûbb játékra, a minél több könnyû pontra törekednek a szakemberek. A védekezés terén mindkét oldal érdeke, hogy inkább a pénteki mederben menjen a játék, ami kellõ határozottságot, de nem túlzott keménykedést jelent. Amennyiben a soproni csapat kívülrõl hatékonyabb lesz, mint pénteken, nagy esélyes. Erre Johnson visszatérésével minden esélye adott.

Hirdetés