Hirdetés
Magyarország

Hétfőn este megkezdte a felkészülést a 2022/2023-as idényre az NKA Universitas PEAC:

:

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Hétfő délután a Rátgéber Akadémián egy kötetlen sajtóbeszélgetésen kérdezhették az NKA Universitas PEAC szakmai stábját a sajtó képviselői a mai napon elindított 2022/2023-as évadról. Elkezdődött a felkészülés is az új idényre, amely a játékosok számára az orvosi vizsgálatot követően szabadtéri futóedzéssel startoltak.

– A sportban számomra nincsen holnap, csak ma van – osztotta meg filozófiáját a csapat új vezetőedzője, Jovan Gorec a kötetlen sajtóbeszélgetésen. – Arra koncentrálunk mindig, hogy az adott napon jobbak legyünk, mint tegnap voltunk, számomra ez a legfontosabb.

Hartung Anita klubigazgató kiemelte, hogy az NKA Universitas PEAC is szeretne harcba szállni az éremért, a felkészülés korai kezdésével kapcsolatban pedig elhangzott, hogy ez egy teljesen tudatos döntés volt, Jovan Gorec vezetőedző illetve a játékosok kérésére, hiszen magyar válogatottjaink utolsó összetartása meglehetősen régen, még májusban volt.

A szerb szakember, Jovan Gorec munkáját Iványi Dalma és Vilipic-Kmezic Daliborka fogják segíteni másodedzőként, Dalma azonban csak később csatlakozik a stábhoz, augusztus közepéig az Európa Bajnokságra készülő U18-as válogatottnál dolgozik.

Az első edzésen Kiss Virág, Wentzel Nóra, Simon Zsófia, Szücs Réka, Pap Regina, Ilina Selcova, Kötő Luca, Kohn Petra és Palásti Julanna vettek részt. A hét közepén érkezik vissza Nigériából Olawuyi Adenike, az akadémiás fiatalok közül Tőczik Borbála és Orbán Alexandra később kapcsolódnak be a munkába, Rátkai Eszter pedig jelenleg rehabilitáción vesz részt.

A távollévő játékosainkról: a légiósok Cierra Burdick, Sierra Calhoun és Beatriz Sanchez szeptemberben csatlakoznak, míg a szerb válogatottal világbajnokságra készülő Ivana Katanic a világversenyt követően érkezik Pécsre. A fiatalok közül is többen igazoltan nem a csapattal kezdtek: Laczkó Sára az U18-as Európa Bajnokságra készül, Nagy Réka és Varga Napsugár a 3X3-as U18-as válogatottal dolgozik.

Ahogy az első edzés névsorolvasásából kiderül, új igazolásként, vagy visszatérőként ott volt a játékosok között Pap Regina is, aki korábban már játszott a PEAC-ban, legutóbb a ZTE NKK-nál kosárlabdázott, ő center poszton jelent segítséget a munkában.

Az NKA Universitas PEAC több felkészülési mérkőzést is lekötött, illetve rajthoz áll a Sió Kupán is. Szeptember 9-én a Ludovika FCSM Csata együttesével Budapesten mérheti össze erejét, a szekszárdi Sió Kupán pedig szeptember 13-án 16 órakor a DVTK lesz az ellenfele. Szeptember 15-én lesz még egy mérkőzés Szekszárdon, ám az első nyilvános pécsi fellépésre egészen szeptember 19-ig várni kell, az Euroliga selejtezőre készülő szerb KKC Crvena Zvezdát látják vendégül a Rátgéber Akadémián a szeptember 24-i bajnoki rajtot megelőzően.

Hirdetés