Hirdetés
Magyarország

Hétfőn este ZTE NKK – Sopron Basket bajnoki mérkőzés:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után már hétfőn folytatódik a magyar bajnokság. 18 órától a ZTE NKK látja vendégül a Sopron Basket együttesét.  A 7. fordulóból elhalasztott találkozót pótolják a csapatok.

A klubok felvezető videói ITT tekinthetőek meg.

A ZTE a válogatott megszakítás előtt az utolsó bajnoki találkozót vívta november 4-én, akkor hazai pályán a DVTK-val szemben 113-63-ra maradtak alul. A Sopron pedig október 14-én lépett pályára, amikor a PINKK-et 105-52-re kiütötte. A két klub természetesen más célokért küzd idén, de a játékba lendülés szempontjából mindkét félnek fontos ez a hétfői csata.

A zalaegerszegiek a DVTK-tól elszenvedett vereséget követően összességében bizakodva értékeltek. A találkozó utáni nyilatkozatában Ambrus Péter is hangsúlyozta, hogy az előző mérkőzéshez képest nagy volt a fejlődés. Szabó Petra pedig arról beszélt, hogy véleménye szerint pozitívan jöttek ki abból a meccsből. A soproniak a vírusfertőzés és a válogatott szünet miatt egy hónap kihagyás után vannak. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a leállás ideje során átlagban 4-5 játékossal tudott egyszerre dolgozni a szakmai stáb. A keret pedig még hétfőn este sem lesz teljes.

Mindkét csapat egy-egy légiósa az Eb-selejtezőkön is bizonyíthatott. Jelena Brooks a szerb válogatott rutinos klasszisaként két siker részese volt. A litvánok ellen 22 perc alatt 8 pont és 2 lepattanó, míg a törökök elleni kétszeri hosszabbítás után 34 perc alatt 4 pont és 2 lepattanó került a statisztikai lapjára. A ZTE irányítója Miljana Dzombeta a bosnyák válogatottban szerepelt. Svájc ellen 13 percet tölthetett a pályán, az oroszok ellen pedig hatot.

A Sopron Basket az Euroliga buborékra is készül. Ahogy a hétfői sajtótájékoztatón megtudhattuk, a szűk 12 fős keret minden tagja átesett a fertőzésen. Határ Bernadettre a szövődmények miatt két hónap kihagyás vár, de a tervek szerint – ha ZTE ellen még nem is – az Euroliga buborékban a centert leszámítva mindenki bevethető lesz. Ezek a bajnoki meccsek pedig hozzájárulnak a formába lendüléshez. A meccshelyzetet ugyanis az edzéseket nem helyettesítik.

Hirdetés