Hirdetés
Archivum

Hétfõn kezd a cseh válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott május 24-én és 25-én Prágában Csehország ellen lép pályára felkészülési mérkõzéseken. Érdemes megnézni, hogy vendéglátónk miként tervezi a május-júniusi programját.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Stefan Svitek vezetésével a csehek május 14-én, hétfõn kezdik az edzõtábort. A magyar válogatotthoz hasonlóan a cseh nemzeti csapat sem kvalifikálta magát a 2018-as Világbajnokságra, így legközelebb a novemberi Eb-selejtezõk alkalmával vív tétmeccseket. A csehek is, mint a magyar válogatott összességében kedvezõ pozícióból várják az 2019-es kontinenstorna selejtezõjének utolsó két körét.

A cseh szakmai stáb 17 játékosra számíthat. A bõ keretben szerepel az elmúlt évadot a DVTK-nál töltõ Tereza Peckova. Jórészt a hazai bajnokságban játszókat nézi meg a szakmai stábjuk. A légiósok közül Peckova mellett a Pöstyénben szereplõ Bartáková, a Mondeville-t erõsítõ Hejdová és a Wasserburgban pattogtató Záplatová kapott lehetõséget a bizonyításra. Mellettük még Stefan Svitek és stábja meghívta az Egyesült Államokban tanuló Michaela Gaislerovát, aki természetesen év közben nem tud ott lenni a csapattal.

Stefan Svitek a cseh szövetség honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a magyar válogatottnál szerzett tapasztalatok alapján úgy érzi: egy ilyen üres nyár a leghasznosabb idõszak a csapat életében, amikor tétmeccsek nélkül heteket tudnak együtt tölteni. A selejtezõk alatt õsszel és télen ugyanis építõ-munkára nincs mód. Ott elsõsorban a korábban begyakorolt elemeket tudják felfrissíteni.

A csehek egy kicsit másként építik fel ezt az idõszakot, mint Székely Norberték. Elõször felkészülési meccset május 24-én és 25-én a mieinkkel vívnak. Ezt követõen június 6-án és 7-én Horvátországot látják vendégül. Ezen felül pedig idén is megrendezik a hagyományos nemzetközi tornát Karlovy Vary-ban. Erre június 19. és 21. között kerül sor. Ezúttal két VB-résztvevõ, Törökország és Kína, illetve Románia vesz részt a rangos erõfelmérõn.

A cseh válogatott kerete: Anna Kubíèková (SB© Ostrava), Dana Ku¹litová (BA Karlovy Vary), Gabriela Andìlová (KP Brno), Jana Hausknechtová (BK ®abiny Brno), Karolína Elhotová (ZVVZ USK Praha), Kateøina Bartoòová (Sokol Nilfisk Hradec Králové), Kateøina Elhotová (ZVVZ USK Praha), Kateøina Roko¹ová (BA Karlovy Vary), Klára Vojtíková (SB© Ostrava), Kristýna Brabencová (ZVVZ USK Praha), Kristýna Minarovièová (Sokol Nilfisk Hradec Králové), (Lenka Bartáková Pie¹»anské Èajky), Michaela Gaislerová (NDSU-NCAA), Petra Záplatová (TSV Wasserburg), Renata Pudláková (BLK Slavia Praha), Romana Hejdová (Mondeville), Tereza Pecková (Aluinvent DVTK Miskolc).

Hirdetés