Hirdetés
Archivum

Hétfõn kezdett a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdõdött a szerb nõi válogatott téli összetartása. A december 29-ig tartó rövid edzõtáborba a nyáron kinevezett Marina Maljkoviæ az összes ismert játékost behívta.

Amikor augusztus végén a Szerb Kosárlabda Szövetség elöljárói kinevezték Marina Maljkoviæot, egyértelmû célként fogalmazták meg, hogy a nõi válogatottnak újra el kell jutnia világeseményekre. Az ambiciózus edzõnõ a hangzatos célokkal kapcsolatban már akkor hangsúlyozta, hogy az elérésükhöz le kell zárni a belsõ konfliktusokat és az összes bevethetõ klasszisra szüksége lesz.

Maljkoviæ nem a levegõbe beszélt, így a téli összetartásra az összes meghatározó szerb egyéniséget behívta. Ennek megfelelõen a korábbi éveknél – a nevek alapján – egy erõsebb csapat kezdte meg a felkészülést, melyben nyolc Euroliga játékos szerepel.

„Közelebbrõl is látnom kell az európai porondon játszókat. Jelenleg õk a szerb nõi kosárlabdázás legjobbjai. Nagy köszönettel tartozom a szövetségnek, amiért lehetõvé tették, hogy egy ekkora kerettel dolgozhatok. Ezáltal könnyebb lesz összeállítani a 2012-es Európa-bajnoki selejtezõkre a csapatot.” – mondta Maljkoviæ.

Természetesen a pályán dõl el, hogy a szerbek valójában milyen erõt fognak képviselni, mindenesetre a selejtezõsorozat nem tûnik leküzdhetetlen akadálynak számukra. A 2012-es EB selejtezõk alkalmával a B-csoportban szerepelnek Lengyelország, Montenegró, Svájc és Észtország mellett.


A szerb válogatott bõ kerete:
Ivanka Matiæ (Galatasaray), Jelena Maksimoviæ (Energa Torun), Maja Miljkoviæ (Tarbes), Miljana Bojoviæ (Kosice), Sonja Petroviæ (Szpartak Moszkva Vidnoje), Jelena Milovanoviæ (Szpartak Moszkva Vidnoje), Ana Daboviæ (Wisla Can-Pack Krakow), Jovana Rad (Union Navara), Milica Miæoviæ (Pozzuoli), Marija Prlja (Alexandria), Sara Krnjiæ (Sopron), Adrijana Kne¾eviæ, (Lotos Gdynia), Kristina Baltiæ (Maribor), Milica Daboviæ (Partizan), Tamara Radoèaj (Partizan), Dajana Butulija (Partizan), Sa¹a Èaðo (Hemofarm), Tijana Ajdukoviæ (Hemofarm), Nevena Jovanoviæ (Radivoj Koraæ) és Biljana Stjepanoviæ (Radivoj Koraæ).

Hirdetés