Hirdetés
Archivum

Hétfõn kezdõdik a 3×3-as felnõtt és U23-as válogatott összetartás:

:

Hirdetés

A bajnoki szezon után lassan munkába állnak a válogatottak. A 3×3-as felnõtt és U23-as válogatott számára mozgalmas hetek jönnek Világbajnoksággal, Eb-selejtezõvel és az U23-as Világliga elsõ fordulójával.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunk kérdésére elmondta, hogy a 3×3-as felnõtt válogatott keretét idén Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Süle Krisztina, Szabó Petra és Theodoreán Alexandra alkotja. Az U23-as válogatottba pedig Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Papp Klaudia, Pogány Vivien és Szabó Dóra kapott meghívót. A csapatok hétfõn Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában kezdik meg a munkát.

Nyolc fõre már a kezdetektõl számíthat a szakmai stáb, õk a felnõtt válogatott hat tagja, illetve Böröndy Vivien és Pogány Vivien. A többiek esetében még tartanak a második vonal küzdelmei, illetve tanulmányi kötelezettségek is akadnak. Mindenki, ahogy tud, úgy csatlakozik a válogatotthoz. A tavalyi nyárral ellentétben az 5-5 nemzeti csapatnak idén nincs versenye, így meg tudták beszélni a szakmai stábok, hogy aki 3×3-ban érdekelt, velük készül végig.

Ami a programot illeti, a felkészülési idõszakban mindegyik hétvégén szeretné a válogatott stábja versenyeztetni a csapatot. A menetrend még nem teljes, de már körvonalazódik. A magyar küldöttség a tervek szerint június 4-én indul Manilába, ahol június 8. és 12. között bonyolítják le a Világbajnokságot. Mint ismeretes a seregszemlén a magyar csapat Hollandia, Németország, Spanyolország és a házigazda Fülöp-szigetek válogatottjával került egy csoportba.

A Világbajnokság után június 13-án, szerdán tér haza a válogatott. A lányok pár nap pihenõt kapnak és június 17-én, vasárnap este találkoznak újra. Onnantól már az andorrai Eb-selejtezõ lesz fókuszban. Az andorrai csoportbeosztás még nem ismert. Egy biztos, hogy a június 23-án és 24-én megrendezésre kerülõ eseményen a mieink mellett Olaszország, a házigazda Andorra, Spanyolország, Lettország, Észtország, Szerbia, Azerbajdzsán és Görögország nemzeti csapata harcol a kontinenstornán való részvételért.

A felnõtt válogatott tagjai Andorra után pihenõt kapnak. Sikeres kvalifikáció esetén a szeptember 14. és 16. között megrendezésre kerülõ bukaresti Európa-bajnokság elõtt már egy rövidebb összetartás szerepel a tervek között. Ekkor ugyanis már javában fog zajlani a klubok felkészülése, amire szintén tekintettel kell lenni. A debreceni U18-as Európa-bajnokság idején állna össze ismét a csapat. A korosztályos kontinenstorna alatt felkészülési meccseket játszana a magyar válogatott és utána jönne a bukaresti utazás.

Az U23-as Világligában a magyar válogatott címvédõ. Errõl a sorozatról egyelõre kevesebb a konkrétum, jelenleg három esemény körvonalazódik. Június elején Franciaországban szerepelne a magyar válogatott, majd augusztus elején Csehországban a prágai WorldTour viadal környékén lenne a következõ megmérettetés. Utána pedig augusztus végén Debrecenben a korosztályos Európa-bajnokság mellett rendeznének még fordulót. A tavalyi évhez hasonlóan mindhárom helyszínen két-két különálló tornát bonyolítanának le. Nincs kizárva, hogy az U23-as korosztály számára is ír ki Világbajnokságot a FIBA. Jelen pillanatban ezzel kapcsolatban biztosat még nem lehet tudni.

Hirdetés