Hirdetés
Archivum

Hétfõn kezdõdik az egyetemi négyes döntõ Debrecenben:

:

Hirdetés

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság hétfõn délben Debrecenben kezdõdõ nõi négyes döntõjében az elõdöntõk párosítása ismert: elõbb a két fõvárosi együttes, a Közgáz és a TF csap össze, majd pedig amolyan “kelet-nyugat” jelleggel Debrecen-Gyõr találkozóra kerül sor. A mérkõzések elõtt megkérdeztük a szakvezetõket, mit szólnak a sorsoláshoz, milyen reményekkel, célokkal vágnak neki a négyes döntõnek.

Írta: Botár László

Közgáz-TFSE

Németh Kata (Közgáz): – Úgy gondolom mindhárom rivális csapat nagyon összeszokott és erõs, így könnyû és kellemes ellenfelet nem várhattunk. Nyílván nem túl hálás dolog az utóbbi évek gyõztesével kezdeni, de mindent bele fogunk adni és szeretnék színvonalas játékot nyújtani. Célunk a minél jobb eredmény elérése. Szeretném, ha minden játékosom a szezonban legjobbját nyújtaná. Fizikumra és összeszokottságra nem tudunk hagyatkozni, így remélem fejben és lélekben leszünk majd nagyon erõsek, aztán kiderül, mire lehet ez elég.

Magyar Bianka (TFSE): – Tavaly, bár más rendszerben végül a TF-Közgáz meccs volt a döntõ, most a döntõbe jutásért találkozunk. Egyértelmû célunk a döntõbe jutás, mindkét csapat kerete változott a tavalyihoz képest, mi azzal, hogy az elõzõ években a döntõ MVP címét többször is kiérdemlõ Németh Alma már nem játszhat, jelentõsen gyengültünk. Ezzel együtt egyértelmû a célunk: legyõzni a nagyon erõs mezõnyosrral rendelkezõ Közgázt, és bejutni a döntõbe – egyelõre erre koncentrálunk.

Széchenyi KA Gyõr – Debreceni Egyetem

Barthalos István (Széchenyi KA Gyõr): – Nem panaszkodhatunk, sõt talán mondhatom azt is, hogy azt az ellenfelet kaptuk, amelyet a leginkább szerettünk volna. Az elõdöntõben a TF-et mindenképpen szerettük volna elkerülni, a Közgázzal pedig már jól ismerjük egymást. A “kölcsönös ismeretlenség” jegyében vágunk neki a Debrecen elleni mérkõzésnek, amely nyilván borzasztó nehéz lesz, hiszen egyrészt ellenfelünk hazai pályán játszik, másrészt pedig nyilván egy nagyon erõs, kitûnõ együttes, hiszen bejutott a legjobb négy csapat közé. Összességében csapatunk célja évrõl évre elõrelépni. A tavalyi ötödik hely után ezt azzal, hogy történetünk során elõször bejutottunk a négyes döntõbe, már elértük, innentõl minden meccs ajándék a csapatunknak. Ugyanakkor sportemberek vagyunk, és felszabadult jó játékkal szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha ez a végsõ gyõzelemre elég, akkor nyerni, ha viszont csak a negyedik helyre, akkor arra…

Jávor Barna (Debreceni Egyetem): – Elõször is szeretnék gratulálni elõdöntõs ellenfelünknek, látszik, hogy minõségi munka folyik náluk. A tavalyi év után idén már sikeresen kvalifikálták magukat a négyes döntõre. Nehéz mérkõzésre számítok a gyõri csapat ellen, de hazai pályán a közönségünk elõtt nem lehet más célunk, mint hogy kiharcoljuk a döntõbe jutást. Fontos lesz, hogy 40 percen keresztül koncentráltan kosárlabdázzunk és a kulcspillanatokban higgadtak tudjunk maradni. Az alapcélunkat teljesítettük azzal, hogy bejutottunk, de a bajnokság lényegi része csak ezután következik. Egyelõre csak és kizárólag az elsõ mérkõzéssel foglalkozunk és szeretnénk döntõbe kerülni. Nem utolsósorban köszönettel tartozunk vezetõségünknek, hogy sikerült Debrecen városába hozni a döntõt. Sérülésmentes, sportszerû mérkõzéseket kívánok minden csapat számára!


 

Hirdetés