Hirdetés
Archivum

Hétfõn kezdõdik az Olimpiai Reménységek Versenye:

:

Hirdetés

Az idei évben Szlovákia ad otthont a hagyományos Olimpiai Reménységek Versenyének. A házigazda válogatottja és a magyar csapat mellett Lengyelország, illetve Csehország vesz részt a tornán, melyet a leány mezõny számára Pezinok (Bazin) városában rendeznek december 28. és 30. között.

Ez a decemberi idõszak mindig egy fontos lépcsõfokot jelent az U16-os válogatottak életében, hiszen az egész kontinensen ilyenkor tudják kipróbálni a szakvezetõk nemzetközi tornákon azon feltörekvõ tehetségeket, akik nyáron már egy nagy lépést téve a pályafutásukban a korosztályos kontinenstornákon is képviselhetik a hazájukat. Ezt a célt szolgálta a bukaresti Balkán Kupa is, ahol 3 sikerrel és 1 vereséggel ezüstérmes lett a magyar együttes.

A román fõvárosban szerepelt kerethez képest Mészárosné Kovács Andrea öt helyen változtatott, Fülöp Kata, Hidas Réka, Lovas Adél, Mátyus Zoé és Pálinkás Enikõ helyett Mányoki Réka, Pucz Eszter, Schiroki Szonja, Varga Alíz és Zana Klaudia szerepel a keretben. A bukaresti csapatból pedig Angyal Barbara, Dúl Panka, Farkas Laura, Horváth Fruzsina, Király Csenge, Munkácsi Enikõ és Tóth Orsolya maradt.

A magyar csapat Lengyelország ellen kezd a tornán, akiknek a keretébõl többeket ismerhetünk a nyári Slovenia Ball tornáról, ahol 2 gyõzelemmel és 4 vereséggel az ötödik helyen végeztek. A második napon jön a házigazda Szlovákia, róluk kevesebb információ áll rendelkezésre. Egy biztos, hogy nyáron Portugáliában megõrizte az akkori U16-os csapatuk az A-divíziós tagságot, így 2016 nyarán is a legjobbak között szerepelnek. A tornát pedig szerdán a csehek ellen zárjuk. Nekik jó éveik vannak az U16-os korosztályban, három év alatt három érmet nyertek az Európa-bajnokságokon, két ezüst után idén nyáron Portugáliában felértek a csúcsra.

A 2015-ös Olimpiai Reménységek Versenyének programja:

December 28., hétfõ
17:00 Szlovákia – Csehország
19:30 Magyarország – Lengyelország

December 29., kedd
17:00 Szlovákia – Magyarország
19:30 Csehország – Lengyelország

December 30., szerda
10:00 Szlovákia – Lengyelország
13:30 Magyarországon – Csehország

Hirdetés