Hirdetés
Archivum

Hétfõn megkezdte a felkészülést az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában megkezdte a felkészülést az U20-as válogatott az augusztus 3-án rajtoló csehországi korosztályos Európa-bajnokságra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar csapat májusban két rövidebb etapot teljesített. Ezen összetartások után mindenki kapott egyéni feladatot, amit a lányok tisztességesen elvégeztek. A keret tagjai közül többen az elmúlt egy hónapban Ábrahám Mártával egyéni képzésen is részt vettek.

Lapunknak Koronics András technikai vezetõ elmondta, hogy hétfõn 10 fõvel kezdték meg a munkát. Õk Tenyér Zsófia, Vincze Virág, Dúl Panka, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Czukor Dalma, Király Andrea, Radócz Fanni, Kovács Kitti és Szeli Kitti.

Hozzájuk csatlakozik csütörtökön Jáhni Zsófia, aki az Európa Játékokon szerepelt Minszkben. Kányási Veronika fogát mûtötték, így majd jövõ héten kapcsolódhat be a munkába. A keret tagjai még a felnõtt válogatottal Európa-bajnokságon szereplõ Pusztai Petra és Lelik Réka. Esetükben az a megállapodás, hogy amikor befejezõdött az ottani szereplésük, pihenõt kapnak és ezt követõen érkeznek meg.

Az elsõ hetet még leginkább fizikális jellegû munka határozza meg, illetve egyéni képzések. Ahogy az év ezen idõszakában jellemzõ, még a rendelkezésre álló játékosok közül is többeknek akadtak tanulmányi kötelezettségei, amik miatt el kellett hagyniuk az edzõtábort. Beszélgetésünk során Koronics András is megjegyezte, hogy csütörtökön lesz az elsõ foglalkozás, amikor tíz fõvel tudnak együtt dolgozni.

A felkészülési meccseket tekintve válogatottunk június 5-én és 6-án Törökországgal mérkõzik Székesfehérváron. Utána Olaszországban, Bormióban szerepel a magyar együttes július 13-án és 14-én. Ezt követõ hétvégén Hollandiát fogadjuk, majd az Európa-bajnokság elõtti utolsó mérkõzéseken Horvátországot.

Augusztus 3. és 11. között a csehországi Klatovy ad otthont az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak. Az elõzetes menetrend szerint a magyar válogatott augusztus 3-án, szombaton 13 óra 30 perctõl Fehéroroszország ellen debütál. Ezt követõen augusztus 4-én, vasárnap 19 óra 45 perctõl Belgium lesz a rivális. Augusztus 5-én, hétfõn 20 óra 15 perctõl pedig Litvánia ellen zárjuk a csoportkört.

Hirdetés