Hirdetés
Utánpótlás

Hétfőtől edzőtáborban az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfőtől Székesfehérváron dolgozik 16 fős kerettel az U20-as válogatott. Gáspár Dávid vezetőedzővel beszélgettünk a nyári munkáról és a célokról.

Nyáron nem lesznek korosztályos kontinenstornák. A válogatottak már a jövő évi versenyeknél számításba vehető keretekkel állnak edzésbe. Igaz ez az U20-as csapatra is, mely június 29-től 11 napos programot teljesít.

A vírushelyzet miatt maximalizálva volt az edzőtábor időtartama és mi abban mozogva egy ilyen hosszúságú ciklust határoztunk meg. Arra fogom felhasználni ezt az időszakot, hogy azokkal a játékosokkal megismerkedjek, akikkel még nem dolgoztam együtt vagy csak a fiatalabb korosztályokban láttam játszani. Természetesen azért lesznek olyanok is, akikkel dolgoztam már. Egyfajta ismerkedésről szól majd ez az időszak. Próbáljuk ezt a 11 napot úgy felhasználni, hogy a védekezésben és a támadásban a legalapabbnak számító elveket átbeszéljük. Ezzel, ha nem is óriási, de egy kis lépést tegyünk és haladjunk előre a csapatépítéssel kapcsolatban.

– nyilatkozta lapunknak a terveiről Gáspár Dávid.

A keret tagjai március óta tétmérkőzést nem játszottak, de az edzésmunka nem állt le a kluboknál. Erre pedig a válogatottnál is lehet építeni.

“Egészen biztosan a labdaéhség meg lesz. Nyilván egyéni munkát, erősítéseket a játékosok végeztek a saját klubjukban. Lesznek különbségek, hogy ki milyen állapotban érkezik. Nem biztos, hogy minden klubnál ugyanazok a lehetőségek adottak voltak és emellett mindenki más munkarendben dolgozott. Ettől függetlenül bízom benne azért, hogy felkészült állapotban jönnek a játékosok és éhesek lesznek az összetartás alkalmával végzett munkára.” – tette hozzá a vezetőedző.

Amikor utoljára a tavaly novemberi összetartás után beszéltünk Gáspár Dáviddal az U20-as válogatottról, még nagyon másként néztek ki a 2020-as tervek. Az elmaradó kontinenstornával kapcsolatban azonban hosszú távú visszaesésre nem számít a szakvezető. “A képzést megkapják a klubban a játékosok és a következő évet végig fogják játszani az adott korosztályukban vagy a felnőtt csapatuk U20-asaként. Ha ezen időszak alatt edzenek keményen és így fejlődnek, nem gondolom, hogy akkora kiesést jelenthet.” – tette hozzá Gáspár Dávid, aki arra hívta fel a figyelmet beszélgetésünk során, hogy a versenyrendszerek leállítását hasznos építő munkával meg lehetett tölteni.

“A március óta tartó vírushelyzetet szerintem ki lehetett használni arra, hogy a hiányosságokat mind fizikális, mind technikai képzés terén pótolják, fejlesszék a játékosok. Mindenki eldönthette, hogy ezt az időszakot mire használta. Ha valaki ezt hasznosan töltötte, akkor sok hiányosságot pótolhatott, fejleszthette készségeit. Játék tekintetében biztosan van kiesés, mert három hónapja nem vívtak mérkőzéseket. Szerintem a bajnokság kezdetével, a felkészülési meccsek lejátszásával vissza fog jönni a meccsritmus. Nem gondolnám, hogy óriási hátrányt szenvednek ezáltal a játékosok.” – összegzett az U20-as válogatott szakvezetője.

Az U20-as válogatott kerete:

Angyal Barbara (NKE-FCSM Csata), Bacsó Zsófia (DVTK Akadémia), Boros Júlia (NKE-FCSM Csata), Budácsik Dorottya (Vasas Akadémia), Dombai Réka (UNI-Győr Mély-Út), Horváth Fruzsina (St. Francis Brooklyn College), Juhász Angéla (ELTE BEAC Újbuda), Keita Aya Júlia (UNI-Győr Mély-Út), Madár Eszter (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (NKE-FCSM Csata), Révész Luca (VBW CEKK Cegléd), Rozmán Lilla Anna (Széchenyi KA; UNI-Győr Mély-Út), Tóth Franka (Aluinvent DVTK), Varga Sára (Sopron Basket), Vég-Dudás Anna (Aluinvent DVTK) és Wentzel Nóra (PEAC-Pécs).

Hirdetés