Hirdetés
3x3

Hétfőtől edzőtáborban az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfőtől Székesfehérváron kéthetes edzőtáborban vesz részt a U23-as 3×3-as válogatott.

Süle Krisztina szövetségi kapitány arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hétfőn kezdődő összetartáson kilenc játékos alkotja a válogatott keretét. Ők Jáhni Zsófia, Herman Alíz, Király Andrea, Kovács Kitti, Madár Kata, Révész Boróka, Takács Emese, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya. A keret tagja még az U20-as 5:5 válogatott Tóth Franka, illetve a felnőtt nemzeti csapattal készülő Török Ági.

Az elmúlt években az U23-as válogatott életét sok sérülés nehezítette és az erőforrások is gyakran megoszlottak. Süle Krisztina is hangsúlyozta, hogy ezúttal olyan keret kialakítása volt a cél, melynek tagjai a teljes versenyszezonban rendelkezésre tudnak állni. “Mindenki nagy kedvvel, szívesen jön a csapatba. Ki vannak már éhezve a játékosok a pandémia miatt tavaly elmaradt szezon után, hogy újra 3×3-ban szerepeljenek. Nagyon várják a lányok az összetartást, ahogy én is.” – tette hozzá Süle Krisztina.

Fotó: FIBA.Basketball

A többség rendelkezik nemzetközi 3×3-as tapasztalattal. Két újoncot avat a 3×3-as U23-as válogatott. A TFSE-MTK U23-as Zöld csoportos csapatának irányítója Takács Emese és a TFSE-MTK élvonalbeli együttesében szereplő Király Andrea debütálnak.

Ennek a korosztálynak a fő versenye az U23-as Nemzetek Ligája lesz. A Világbajnokságról az idei évben egyelőre nincs szó. Végleges döntés a Nemzetek Ligája versenykiírásáról sincs, de ezen események megtartására a nyár második felében reális esély mutatkozik. A korábbi években három helyszínen két-két torna alkotta a sorozat csoportkörét. Az utazások számának csökkentése érdekében idén várhatóan két helyszínen három-három torna lesz. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a három eseményre szerda, péntek, vasárnap játéknapokkal kerülne sor az adott helyszínen. Korábban egy-egy ilyen tömbösített esemény során az előzetesen leadott hatfős kereten már nem lehetett változtatni, most a Covid-helyzetre reflektálva a tervek szerint minden egyes torna között lehet cserélni.

Süle Krisztinát kérdeztük arról is, hogy milyen hatással lehet az egy év 3×3-as kihagyás a csapatra. “Nem lehet nagyon elfelejteni ezt. Azért is kerül sor erre a májusi összetartásra, hogy az alapoktól átnézzünk mindent és azokat megerősítsük. Amikor elindulnak a versenyek, előtte két héttel fogunk újra találkozni és akkor ezekre tudunk építkezni. Mivel az 5:5-ben mindenki játszott az elmúlt egy évben, ráadásul csapatában fontos szerepet betöltve sokat volt a pályán, így összességében csak a 3×3-as dolgokat kell visszahozni és azt pár edzés alatt meg lehet tenni.” – összegzett válogatottunk szakvezetője.

Hirdetés