Hirdetés
Archivum

Hétfõtõl egyetemi Final Four Debrecenben:

:

Hirdetés

Hétfõn és kedden rendezik Debrecenben a Magyar Egyetemi Fõiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntõjét. A Final Four esélyese a TFSE.

Évrõl évre fejlõdik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az idei szezonra ismét bõvült a jól felkészített, a szervezett kosárlabdát bemutató, versenyképes csapatok tábora. Kifejezetten kiegyenlített, helyenként igen jó színvonalú derbiket követhettünk. Bízzunk benne, hogy a Final Four alkalmával sem lesz másként. Változott a korábbi években megismert lebonyolítás. Ezúttal kétnapos lesz a négyes döntõ. Az elsõn az elõdöntõkkel, a másodikon a helyosztókkal.


Részletes összeállításunkban a szakvezetõk már elmondták várakozásaikat a fináléval kapcsolatban. Az elsõ elõdöntõben hétfõn 12 órától Közgáz SC és DSK – TFSE párharcot rendeznek. A TFSE címvédõként, a Final Four-ig veretlenül menetelve uralta eddig az évadot. A csapat szombaton lett bajnok az ANB Piros Csoportjában. Rutinos, jó szerkezetû gárda. Amennyiben sikerül regenerálódni az ANB-s sikerélmény után – fizikálisan, mentálisan egyaránt -, akkor toronymagas favorit a TFSE. A Közgáz SC és DSK tavaly más lebonyolítás mellett gyakorlatilag a sorozat döntõjét vívta a TFSE gárdájával. Az alapszakaszt 11 gyõzelemmel és 1 vereséggel hozták a nyugati csoportban. A rájátszásban viszont csoda kellett a továbbjutáshoz és ezt megtették. Hiányos összeállításban szerepelve az ELTE-BEAC gárdájával szemben 15 pontos hátrányba kerültek. A visszavágón az utolsó négy percben tudták ezt ledolgozni. Ezzel az egységgel és küzdéssel tehetik szorossá az elõdöntõt.

A másik ágon SZKA Egyetemi U25 – Debreceni Egyetem csatára készülhetünk a döntõbe kerülésért. A Debrecen az alapszakaszt nézve a keleti csoportban a TFSE mögött 9/3-as mutatóval a második lett. A rájátszásban nagy fölénnyel a PTE-PEAC alakulatát búcsúztatták. Hazai pályán a szezonban eddig mutatott hatékony támadójátékkal és magas fokú koncentrációval egyértelmûen favorit a fináléba kerülésre. Ha itthon osztanának olyan díjat, hogy “a legtöbbet fejlõdött csapat”, akkor azt az egyetemi bajnokságban jó eséllyel a Gyõr kapná. Évrõl évre fejlõdött a gárda és ennek kifutása idén az lett, hogy fennállása során elõször sikerült kivívni a Final Four szereplés jogát. A Gyõr a Közgázhoz hasonlóan nyugaton ugyanúgy 10/1-es mutatót teljesített. A negyeddöntõben a Szegedet búcsúztatta. Jó szerkezetû keret formálódott, mely jól variálható. Teher, eredménykényszer nélkül versenyezve meglepetést okozhat a Gyõr.


Menetrend

Május 13., hétfõ
12:00 – Közgáz SC és DSK – TFSE
14:00 – SZKA Egyetemi U25 – Debreceni Egyetem

Május 14., kedd
9:00 – Bronzmérkõzés
13.00 – Döntõ

Hirdetés