Hirdetés
3x3

Hétfőtől összetartáson a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfőtől péntekig Szolnokon edzőtáborozik az olimpiai selejtezőre készülő 3×3-as válogatott.

Múlt héten vált hivatalossá, hogy a FIBA elhalasztotta a március 18. és 22. közötti időszakra Indiába tervezett 20 csapatos 3×3-as olimpiai selejtezőt. Bár még sok a kérdőjel, egy azonban biztos, hogy a magyar válogatott erre a hétre tervezett edzőtábora nem marad el.

Nincs más választásunk mit az, hogy megcsináljuk ezt az összetartást. Elképzelhető, hogy a selejtező-tornák előtt semmi felkészülési lehetőségünk nem lesz. Mindenképpen megtartjuk így a hétre tervezett válogatott programot és szeretném maximálisan kihasználni minőségi munkával a rendelkezésre álló öt napot. Mindezt természetesen annak figyelembe vételével, hogy Theodoreán Alexandra a Magyar Kupán három nap alatt három meccset játszott vagy éppen Cyesha Goree sérüléssel bajlódik

– fogalmazott lapunknak Károlyi Andrea.

Fotó: FIBA.Basketball

“Az alap négyes, tehát Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra, mellé csatlakozik Bozóki Bettina, Katona Szidónia, Ruják Nóra, illetve Török Ágnes. Mivel az Uni Győr MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs mérkőzéseket az utolsó fordulóból korábban lejátszották, ezért törekedtem arra, hogy csak ebből a négy csapatból hívjak be játékosokat. Elég áldozatot kell az 5:5 szakágnak a 3×3 érdekében meghoznia, így senkinek a munkáját nem akartam még pluszban nehezíteni.” – mondta a válogatott szakvezetője.

Mindenki a FIBA lépését várja

Egyelőre a teljes szakág a FIBA hivatalos bejelentésére vár azzal kapcsolatban, hogy miként alakul a 3×3-as olimpia selejtező menete tavasszal. A nemzetközi szövetség mindössze annyit kommunikált, hogy az április 24. és 26. között megrendezésre kerülő budapesti második selejtezőig a 20 csapatos első tornát meg kell rendezni. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a nemzeti bajnokságokat még télen a március 18. és 22. közötti időponthoz igazítva szervezték át. Így az érintett nemzeteknél újra kell gondolni a versenynaptárat. A francia liga már reagált, de várhatóan mindenhol lesznek változások.

Az a baj, hogy semmi konkrétum nincs.Én azt hallottam, hogy a hatos selejtező elé raknák be a húszcsapatos tornát és 10 nap alatt zajlana le az egész. A 20 csapatos selejtező ötnapos programmal futna, lenne két nap pihenő, majd jönne a hatos selejtező háromnapos rendezvénye. Nehéz megoldani, de muszáj ehhez alkalmazkodnia a sportágnak, mivel mégis egy olimpiai selejtezőről van szó

– összegzett a szövetségi kapitány.

Hirdetés