Hirdetés
3x3

Hétfőtől összetartáson az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfőtől Debrecenben edzőtáborozik az U23-as 3×3-as válogatott. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kérdeztük a tervekről.

Az U23-as válogatottról április elején közöltünk egy részletes összeállítást. Azóta sajnos a versenyek szempontjából a legrosszabb forgatókönyv valósult meg a Nemzetek Ligájának a törlésével.

Jelen állás szerint nemzetközi versenyünk nincsen 2020-ban. Hivatalosan a világbajnokságot még nem törölték a naptárból, de ott nem vagyunk érintettek és szerintem nem is rendezik meg. Jövő héten fogunk dolgozni egy hetet Debrecenben és utána a nyár folyamán még egy összetartást tervezünk.

– fogalmazott a lapunknak Süle Krisztina, aki ezúttal nyolc játékosra számíthat.

A keretet Bach Boglárka, Bernáth Réka, Doktor Anna, Herman Alíz, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Tóth Orsolya és Tenyér Zsófia alkotja.

Heten jövőre is U23-asok lesznek a keretből. “Bach Boglárka egyedül nem lesz U23-as jövőre, de ő megy tovább a felnőttekkel a közös egy hét után. A célunk, hogy építsük a 3×3-as közösséget és a kötődés ehhez a játékhoz se haljon el. Nagyon kemény munka egy ilyen edzőtábor, de a játékosok élvezik és egy kis kikapcsolódás is az 5:5-höz képest. Mivel Bogin kívül mindenki marad U23-as a következő szezonban, így folytathatja tovább ez a csapat. Most elsősorban az alap dolgokat vesszük át.” – összegzett Süle Krisztina.

Debrecenben párhuzamosan dolgozik a felnőtt és az U23-as válogatott. “Fogunk a felnőttekkel is edzeni, illetve külön is. Igyekszünk segíteni egymás munkáját. Jövő hétvégére tervezünk egy mini-tornát a keretek tagjaiból 4-5 csapatot formálva.” – összegzett Süle Krisztina, aki reményét fejezte ki, hogy a következő évben a szokott rendben mehet a 3×3-as szezon.

Meglátjuk, hogy jövőre hogyan alakul. Nagyon remélem, hogy vége ennek a vírusos időszaknak és legkésőbb jövő májusban teljes lendülettel bele tudunk vágni a versenyekbe. Mindenképpen szükség van ettől függetlenül az összetartásra, hogy a lányok érezzék számítunk rájuk és legyünk együtt mi is, mint közösség.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés