Hirdetés
3x3

Hétfőtől újra munkába áll az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Hétfőn kezdi meg Budapesten a felkészülést a 3×3-as U23-as válogatott, mely július 30-án és 31-én FIBA 3×3 Women’s Series versenyen szerepel Litvániában. Ezt követően pedig augusztus 4. és 6. között Szolnokon lép pályára a Nemzetek Ligájában.

Süle Krisztina szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy Klaipedában a FIBA 3×3 Women’s Series versenyen Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállításban indul a csapat. Ez azt jelenti, hogy a 2017-es U18-es Európa-bajnok négyes lép majd pályára azon az erőfelmérőn.

Nyolc együttessel zajlik a FIBA 3×3 Women’s Series következő állomása. A mieink mellett Lengyelország, Spanyolország, USA, Németország, Izrael, Ausztria és Litvánia vesz részt a tornán. Rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Az U23-as válogatottunk először próbálhatja ki magát ennyire rangos felnőtt tornán, amit mindenki izgatottan vár a csapatból.

“Megmérettethetjük magunkat, tapasztalatokat szerezhetünk és reméljük, hogy minél jobban sikerül a szerepelés. Ezen felül pontokat gyűjtünk. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek.” – mondta Süle Krisztina, aki megköszönte a játékosok klubjainak a támogatását és azt is elárulta, hogy a tervek szerint augusztus 14-15-én a konstancai FIBA 3×3 Women’s Series versenyen is az U23-as válogatott képviseli hazánkat.

A 2017-es U18-as Európa-bajnokságon győztes magyar csapat – Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott hétfőtől szerdáig készül Budapesten, majd csütörtökön utazik Bécsből Litvániába. A FIBA 3×3 Women’s Series torna után vasárnap érkezik haza a csapat és hétfőn, illetve kedden folytatódik a felkészülés a szolnoki Nemzetek Ligájára. Erre az eseményre ötfős keret készül. Török Ágit leszámítva ugyanazok a játékosok, akik a szlovákiai tornák előtt is együtt dolgoztak. Tehát Herman Alíz, Király Andrea, Takács Emese, Tóth Orsolya és Varga Eszter.

Süle Krisztina lapunknak hangsúlyozta, hogy Szlovákiában a keretből Herman Alíz és Király Andrea mérkőzéseken nem lépett pályára, de Szolnokon mindketten megkapják a lehetőséget.

A keretben szerepelnek olyan lányok, akik a szlovákiai Nemzetek Ligája forduló alkalmával is dolgoztak és olyanok is, akik ezen nem voltak ott velünk, de a májusi összetartáson igen. Kicsit vegyes munkára készülünk. Átnézzük az alapkoncepciót, amit a májusi összetartáson vettünk át, amikor mindenki ott volt. Ezek mellett a minél több játékra helyezem a hangsúlyt. Szeretném a szlovákiai tapasztalatokra építve a védekezést átnézni. A Litvániába utazó négyes összeszokott gárda. Azt már a májusi edzőtáborban is láttam rajtuk, hogy az U18-ból hozottak alapján nagyon érzik egymást. A keret azon tagjai pedig, akik a Nemzetek Ligájában szerepeltek a hónap elején, ők már szintén összeszoktak. Tehát ilyen szempontból csak kis simításokat kell végezni.

– mondta Süle Krisztina a következő napok feladatairól.

Hirdetés