Hirdetés
Archivum

Hétpontos szekszárdi vereség Rózsahegyen:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa második fordulójában az I-csoportban rendezett összecsapáson az Atomerõmû KSC Szekszárd 65-58-ra alulmaradt az MBK Ruzomberok otthonában.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az Atomerõmû KSC Szekszárd továbbra is hiányos felállásban lépett pályára, hiszen Abby Bishop játékára ezúttal sem számíthatott a szakmai stáb. Nem indult jól a rózsahegyi összecsapás, két perc alatt 8-2-es elõnyt építettek fel a hazaiak. A folytatásban azonban felzárkózott a KSC, 15-8 után egy 7-0-s szériával egyenlített a magyar csapat. A 17-15-rõl induló második negyedben sem változott a játék képe. Pár ponttal végig a hazaiak jártak elõrébb. Határozott védekezés mellett egyik fél sem mutatott kiemelkedõ dobóformát. A KSC esetében az elsõ 20 percben 28-ból mindössze 8 mezõnykísérlet lett sikeres. Elsõsorban azonban nem ez, hanem az eladott labdák okozhattak fejfájást. Ebbõl a félidõig nyolcat is feljegyeztek a statisztikai lapra. A szünetben ennek megfelelõen 31-26-ra vezetett a szlovák gárda.

A harmadik negyed elején 35-33-ra felzárkózott a Szekszárd. A következõ percekben azonban egy 11-2-es sorozattal ismét növelte elõnyét az MBK Ruzomberok. A legjobbkor jött 46-35-nél Erica McCall triplája, aki ezen az estén 20 ponttal és 12 lepattanóval kiemelkedõen a KSC legjobbjának bizonyult. A negyed végére 49-43-ra visszajött a magyar csapat, ami teljesen nyílt folytatást vetített elõre. A negyedik negyed elején ugyan ismét elléptek 10 ponttal a hazaiak, de erre egy 6-0-val válaszolt a KSC. Innentõl sikerült látótávolságban maradni, reális fordítási esélyek azonban nem mutatkoztak. A Rózsahegy 5-8 pont között tartotta elõnyét.

Eredmény

MBK Ruzomberok – Atomerõmû KSC Szekszárd 65-58 (17-15, 14-11, 18-17, 16-15)

Statisztika


 

Hirdetés