Hirdetés
Archivum

Hétvégén 3×3-as országos bajnokság az USA-ban:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, Las Vegasban rendezik a 2019-es 3×3-as országos bajnokságot az Egyesült Államokban. Végleges az amerikai válogatott bõ kerete és a tornán résztvevõ egyetemi topcsapatok keretei is.

Fotó: USA Basketball

Fotó: USA Basketball

A 3×3-as bajnokságot idén az Egyesült Államokban kettõs céllal rendezik. Az már korábban eldõlt, hogy az egyetemi versenyrendszer fogja a bázisát adni az USA Basketball 3×3-as szakmai programjának. Egészen egyszerûen a WNBA-s profiknak nem is férne bele a sûrû kötelezettségeik mellett a 3×3.

A válogatott szakmai stábja nyolc játékost hívott be a bõ keretbe, õk Bella Alarie (Princeton), Janelle Bailey (North Carolina), Aleah Goodman (Oregon State), Rebecca Hittner (Drake), Rhyne Howard (Kentucky), Jordan Lewis (Alabama), Michaela Onyenwere (UCLA) és Destiny Slocum (Oregon State) lesznek.

A fentebb bemutatott bõ keret két négyes csapatba osztva versenyez a bajnokságon. Melléjük csatlakozik 11 Divízió I-es egyetem által nevezett gárda. Delegál együttest a Arizona State, a UConn, a DePaul, az Iowa State, a UCLA, a Louisville, a Maryland, a Miami, a Michigan, a Mississippi State, a North Carolina State, az Oregon, a Stanford és a Texas.

Lesz két olyan alakulat is, amely Európában és Ázsiában profiskodó játékosokat vonultat fel. Ezek az LA Dream Team és Still Ballin’. A válogatott szakmai stábja minden résztvevõ elõtt nyitva hagyta az ajtót, hogy a hétvégén mutatott jó teljesítménnyel bekerüljön a csapatba.

Az Egyesült Államokban 2012 óta rendez az USA Basketball 3×3-as országos bajnokságot, de a rendezvényben idén szeretnének szintet lépni. Így esett a választás a Downtown Las Vegas Events Centerre. A helyszínválasztással mindenképpen nagyobb figyelmet fog kapni a kétnapos esemény.

A keretek:

Hirdetés