Hirdetés
Archivum

Hétvégén a 14. forduló jön a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap immár a 14. forduló mérkõzéseire kerül sor a hazai élvonalban. Beharangozó.

A hétvége rangadóján a ZTE NKK fogadja a CMB Cargo UNI Gyõrt. A negyedik és az ötödik helyezett összecsapása során nehéz meghatározni az erõviszonyokat. Õsszel a zalaegerszegiek nyerni tudtak Gyõrben. Azóta viszont a gyõri együttes is rendezte a sorait. Múlt héten egymást követõ 6. sikerét könyvelhette el a bajnokságban. A ZTE számára felemás heteket hozott eddig 2019. Elõbb a DVTK ellen ért el bravúrt Gáspár Dávid együttese, majd Cegléden szenvedett meglepetésre vereséget. A ceglédi fellépés során nagyon sokat hibázott a ZTE, de az biztos, hogy egy hazai rangadón nagyobb koncentráció és pontosabb játék fogja jellemezni. Mivel a két csapat között óriási versenyfutás várható a négy közé jutásért, hatványozott tét mellett dobják fel a labdát.

Szintén érdekesnek ígérkezik az NKE-Csata és az Aluinvent DVTK mérkõzése. Az NKE-Csata októberben óriási bravúrt ért el Miskolcon. Jó formában van a keretét is megerõsítõ fõvárosi gárda. A szekszárdi meccsrõl a vereség ellenére Tursics Krisztián elégedetten nyilatkozott. Az összeszedettséget, a csapategységet dicsérte. A DVTK mindkét 2019-es meccsét elveszítette. Ebbõl inkább a zalaegerszegi okozhat fejfájást a végelszámolásnál. A Sopron ellen a papírforma érvényesült. Bár a harmadik negyed felzárkózása során mutatott elszántságra és pontosságra lehet építeni a folytatásban. Ez a találkozó egyben a Galatasaray elleni Európa Kupa rájátszás párharc felvezetése is lesz Cziczás László tanítványai számára.

A címvédõ Sopron Basket a PINKK Pécsi 424 együttesét látja vendégül. A soproniakra elõreláthatólag zökkenõmentes összecsapás vár. A görögországi vendégszereplés, illetve a Fenerbahce elleni Euroliga-csúcsrangadó elõtt szükség is van egy ilyenre. A Sopron Görögországban beleszaladt egy olyan estébe, amikor semmi nem sikerült. Minden csapat életében akadnak ilyen meccsek a téli idõszakban. Roberto Iniguez biztosan rendezni fogja a sorokat a folytatásra. A PINKK egy kassai EWBL fordulóval indította az évet. Ezek ideális felhozó meccsnek bizonyultak, hiszen Laczka Miklós tanítványai ezt követõen két bajnoki rangadót nyertek szoros végjátékban. Elõbb a BEAC otthonában, majd a Vasas ellen hazai pályán. Ezzel a nyolcadik helyért zajló versenyfutásban a pécsiek lépéselõnybe kerültek. Ennek megfelelõen pozitív élménybõl táplálkozva különösebb veszíteni való nélkül léphetnek pályára Sopronban.

A kötelezõ gyõzelem megszerzésének reményében léphet pályára az Atomerõmû KSC Szekszárd az ELTE-BEAC Újbuda otthonában. A szekszárdiak két üldözõjük ellen két fontos meccset nyertek januárban, így bizakodva készülhetnek az Európa Kupa rájátszására is. Ebbe a sorba illeszkedhet a fõvárosi vendégszereplés, ahol vélhetõen már rotációban, taktikai elemek gyakorlásában az Artego Bydgoszcz elleni párharc lesz fókuszban Zeljko Djokicnál. A BEAC a PINKK ellen fontos rangadót veszített, majd pontgazdag meccsen maradt alul Gyõrben. Balogh Judit a gyõri vereség után arról beszélt, hogy csapata az edzéseken gyakoroltak hatvan-hetven százalékát nyújtotta. Vélhetõen ezen a téren igyekszik majd elõrébb lépni és ha ez sikerül, akkor a számszerû eredménytõl függetlenül találhat kapaszkodót a fõvárosi gárda. Különösen úgy, hogy jövõ héten jön az MTK elleni kiemelt találkozó.

A szombati játéknapon rendeznek egy pikánsnak ígérkezõ fõvárosi Vasas Akadémia – MTK Budapest presztízsrangadót. Ennek a nyolcadik helyért zajló versenyfutásban nagy a tétje. Az MTK a közvetlen riválisai ellen már nem hibázhat, jövõ héten majd a BEAC alakulatával is összeméri az erejét, de a Vasasnak is óriási szüksége lenne a sikerre. A számok alapján a Vasas a teljes szezont nézve jobb formát mutatott. Múlt héten Sara Heljic nélkül is volt esélye Kozármislenyben a gyõzelemre Földi Attila tanítványainak. Elsõsorban a 17 eladott labda és a mindössze 14%-os triplamutató miatt lehet hiányérzet arról az estérõl, ez okozta a vereséget is. Ha tud pontosabb lenni a Vasas, akkor egyértelmûen esélyes. Az MTK-ra továbbra is az jellemzõ, hogy akadnak kifejezetten versenyképes szakaszai, de 40 percen át nem tudja a formáját szinten tartani. Ezen periódusok elnyújtásában rejlik az elõrelépés kulcsa.

Vasárnapra egy mérkõzés marad, amin a PEAC-Pécs a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A PEAC-nál a távozó Barnai Judit helyére Alyssia Brewer érkezett. A CEKK pedig a decemberi távozóit Licskai Zsófia és Vicki Baugh szerzõdtetésével pótolta. Mindkét fél még egyértelmûen az építkezési szakaszban van a tavaszi nagy feladatok elõtt. Ezen az úton pedig fontos lépcsõfok ez az összecsapás is. A statisztikák és az eddigi eredmények alapján esélyesek a pécsiek. Simon Zsófia visszatérésével és Sara Imovbioh egyre jobb formájával a PEAC egy ponterõsebb folytatásban bízhat. A CEKK-nél pedig nem lehet más a cél, mint az õszi idõszakhoz képest egy versenyképesebb tavaszt produkálni. Ezt már a ZTE legyõzése során is bizonyította a ceglédi alakulat. Ebben a keretben és szerkezetben ugyanis már egyértelmûen benne lehet, hogy az alapszakasz második felében több sikert érjen el.

Menetrend

Január 19., szombat
16:00 ELTE BEAC Újbuda – Atomerõmû KSC Szekszárd
17:00 ZTE NKK – CMB Cargo UNI Gyõr
18:00 Sopron Basket – PINKK-Pécsi 424
18:00 Vasas Akadémia – MTK-Budapest
18:30 NKE-Csata – Aluinvent DVTK

Január 20., vasárnap
18:00 PEAC-Pécs – VBW CEKK Cegléd

Hirdetés