Hirdetés
Archivum

Hétvégén Adria Liga Final Four Celjében:

:

Hirdetés

A hétvégén egy újabb regionális sorozat érkezik a hajrájához. Szombaton és vasárnap rendezik Celjében az Adria Liga négyes döntõjét.

A nõi Adria Liga 18. szezonja zárul le a hétvégén. Az Európa Kupában éppen a Szekszárd csoportjában szereplõ Cinkarna Celje a Final Four házigazdája. A szlovén bajnok mellett a szintén EK-résztvevõ bolgár Beroe, a friss szerb kupagyõztes Crvena Zvezda Kombank, illetve a címvédõ Buducnost Bemax alkotja a mezõnyt. Nem született meglepetés az alapszakaszban, ez a négy gárda ugyanis játékerõben egyértelmûen kiemelkedett a nyolcsapatos mezõnybõl.

Az elsõ elõdöntõben a Crvena Zvezda Kombank és a Buducnost Bemax találkozik. A szerb együttes a hétvégén drámai csatában 56-55-re verte a kupadöntõben a Radivoj Korac-ot. A csapatuk a hosszú légióskodás után hazatérõ Milica Bojovic köré épül. Az Adria Ligában idén 11 gyõzelem és 3 vereség a mérlegük. A címvédõ Buducnost Bemax a tavalyi dominanciája után valamivel hullámzóbb teljesítménnyel, de így is 10 gyõzelemmel és 4 vereséggel zárta az alapszakaszt. A keretükben Jill Barta személyében szerepel egy amerikai erõcsatár, ismert lehet a hazánkban is megforduló Jelena Vucetic, de van horvát, bosnyák és litván légiósuk is.

A Beroe és a Cinkarna Celje csatázik a második elõdöntõben. Mindkét csapatot láthattuk az Európa Kupában. A Celje a Szekszárd riválisa volt és a sorozatba 11 év után visszatérve lassan kezdték a szezont. A decemberi meccsekre már felvették a ritmust, de a szereplésük a sérülések, távozó játékosok ellenére is elmaradt a várttól. Ettõl függetlenül ez a csapat az Adria Ligában a válogatott játékosokkal, a tehetséges fiataljaikkal a legjobbak között van. Elég csak Larisa Ocvirk (10.6 pont, 8.1 lepattanó) és Zala Friskovec (14.8 pont, 4.3 lepattanó és 5.4 gólpassz) teljesítményét kiemelni. Hazai pályán trófeát nyerhetnek. A Beroe Krivacevic Tijanáék négyesében szerepelt az Európa Kupában. Breanna Lewis és a veterán montenegrói irányító Snezana Aleksic az ismert neveik.

Menetrend


Március 23., szombat – elõdöntõk

15:00 Crvena Zvezda Kombank – Buducnost Bemax
19:00 Beroe – Cinkarna Celje


Március 24., vasárnap

15:00 Bronzmérkõzés
18:00 Döntõ

Hirdetés