Hirdetés
Archivum

Hétvégén CEWL Final Four Brnóban:

:

Hirdetés

A régiónkban zajló sorozatok közül a hétvégén végjátékához érkezik a CEWL. Szombaton és vasárnap Brno ad otthont a Final Four küzdelmeinek.

Fotó: bkzabiny.cz

Fotó: bkzabiny.cz

A CEWL sorozatban idén Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából és Németországból összesen hat gárda vett részt. Az alapszakasz lezárását követõen a háromcsapatos csoportok elsõ két helyezettje kvalifikálta magát a Final Four-ba. Az elõdöntõket tekintve a házigazda BK ®abiny Brno a Pie¹»anské Èajky gárdájával mérkõzik, míg a másik ágon a Sokol Nilfisk Hradec Králové ellenfele a Young Angels Ko¹ice lesz. Érdekesség, hogy a Hradec Královét leszámítva a másik három gárda az EWBL sorozatban is szerepelt. A Zabiny Brno ráadásul a Final Four-ba is bejutott. Nem véletlen, hogy ebben a térségben ennyire keresik az együttmûködést a klubok, hiszen a mérkõzés-szám növelése és a nemzetközi tapasztalatszerzés rendkívül fontos, ráadásul minden fent említett nemzetnél a bajnokságban óriásiak a tudáskülönbségek.

Rátérve a CEWL Final Four küzdelmeire. A Brno – Pöstyén csata kifejezetten érdekesnek ígérkezik. A Zabiny Brno nyilván nagyon messze áll egykori Euroligás önmagatól, de az idei évadra szépen felépítették magukat. A veterán Katerina Zohnova, illetve két jobb légiósuk, a litván Justina Matuzonyte és az amerikai Marques Webb versenyképessé teszi csapatukat. A Pöstyént többször láttuk, náluk a szlovák válogatott játékosok és a légiósok (Janee Thompson, Jessica Lubin) ismertebbek. Ráadásul most szerzõdtették Monica Engelman-t, aki szintén bemutatkozhat a hétvégén. Múlt héten búcsúztak az EWBL negyeddöntõjében és kisebb csalódás volt számukra, hogy a Szlovák Kupa döntõjében nem tudták jobban megszorongatni a Rózsahegyet. Most javítanának. Az egész CEWL-t komolyan vették, talán úgy érzik, hogy itt lehet a legnagyobb esélyük a trófeára. Nem feltétlenül járnak messze az igazságtól.

A Hradec Králové és a Young Angels Ko¹ice vívja a második elõdöntõt. A Hradec Královénál nagyobbak voltak a tervek a szezon elõtt, mint ami ebbõl eredményekben eddig realizálódott. Bár a 13/6-os mutató a bajnokságban nem rossz. A keretüket nézve a veterán horvát Josipa Bura és a csehek egykori világklasszis centere Petra Kulichová mindenki számára ismerõs lehet. A Young Angels Ko¹icét az EWBL-ben a PINKK csoportjában követtük. Múlt héten bronzérmesek lettek a Szlovák Kupában. Az elõdöntõben a Pöstyént igencsak megszorongatták. A fiatal keretük extra õszt hozott. Azóta egy kicsit visszaesett a teljesítményük, de ez a kezdeti felfokozott várakozás és lendület után teljesen érthetõ. Nekik ez a hétvége komoly tapasztalatszerzés lehet, ami ha egy éremmel párosulna, az már csak hab lenne a tortán.

Program

Február 23., elõdöntõk
15:00 BK ®abiny Brno – Pie¹»anské Èajky
18:00 Sokol Nilfisk Hradec Králové – Young Angels Ko¹ice

Február 24., helyosztók
15:00 Bronzmérkõzés
18:00 Döntõ

Hirdetés