Hirdetés
Archivum

Hétvégén Cseh Kupa négyes döntõ Nymburkban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap Nymburk ad otthont a Cseh Kupa négyes döntõjének. A csapatok megállapodása értelmében az USK Praha hagyományosan nem vesz részt a sorozatban, mely így esélyt kínál a prágai együttes mögötti üldözõboly számára egy értékes hazai trófea elhódítására.

Csehországban úgy rendezik a kupa négyes döntõjét, hogy a két Final Four résztvevõ csapatuk nincs a mezõnyben. Az Euroliga Final Four-ba jutó, a cseh alapszakaszt veretlenül nyerõ USK Praha egy tudatos és nagyon jogos szakmai döntés értelmében már sokadik éve nem lesz ott. Az EWBL négyes döntõbe jutó, alapszakasz-harmadik Zabiny Brno pedig nem tudta kivíni a négy közé jutást.

A sorsolási tábla szerinti felsõ ág tûnik az egyértelmûbbnek. A Slavia Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové elõdöntõt rendezik itt. A két nagy veteránt, a horvát Josipa Burát és a csehek egykori világklasszis centerét Petra Kulichovát felvonultató Hradec Králové a közelmúltban finálét vívott a CEWL-ben. Ugyan ott alulmaradtak a Pöstyénnel szemben, a döntõen fiatalokra építõ Slavia Praha ellen viszont ezúttal egyértelmûen esélyesek.

Az alsó ágon követhetjük az Európa Kupából jól ismert alakulatok, a Nymburk és a KP Brno csatáját. Ez kiélezett küzdelmet ígér. A Nymburk együttesét a Szekszárd, a KP Brnót a DVTK ellen láthattuk õsszel. Mindkét csapatnak vannak rutinos értékei, de különösebben egyik fél sem keltett jó benyomást nemzetközi porodon. A hazai terep viszont más. Fõleg úgy, hogy a szezon elõtt mindkét klub megcélozta a kupát, amelynek elhódítására csak az egyik félnek lesz esélye vasárnap.

A gárdák kemény stílusát tekintve magas hõfokú küzdelemre készülnek a helyiek. Az alapszakaszban meglepetésre csak negyedik Nymburk-nál továbbra is az amerikai pontgyáros Chloe Wells és az ukrán center Aleksandra Khomenchuk kettõse remekel. A KP Brnónál pedig Stephanie Madden, a hazánkban is megforduló Edita ©ujanová, illetve Michaela Stará alkotja azt a vázat, amely a bajnoki alapszakasz második helyét szerezte meg.

Menetrend

Március 9., szombat
15:00 BLK Slavia Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové
17:30 BS DSK Basketball Nymburk KV – KP Brno

Március 10., vasárnap
15:00 Bronzmérkõzés
17:30 Döntõ

Hirdetés