Hirdetés
Európa

Hétvégén Cseh Kupa négyes döntő:

:

Hirdetés

A hétvégén Kutná Hora ad otthont a Cseh Kupa négyes döntőjének.

Csehországban a nemzeti kupasorozatban nem vesz részt az USK Praha. A mezőnyből toronymagasan kiemelkedő Euroligás élcsapat mellett egyetlen gárdának sincs esélye bajnoki címet szerezni. Ugyanakkor ebben a lebonyolítási rendszerben a kupa lehetőséget biztosít számukra, hogy trófeáért küzdjenek. Emiatt óriási presztízse van a sorozatnak. Idén a négyes döntőbe a két brnói gárda, a Hradec Kralove és a Slavia Praha jutott.

Az első elődöntőben a KP Brno és a Zabiny Brno csatázik. Önmagában mindig pikáns egy városi derbi. Ráadásul a két csapat az alapszakaszban egy igencsak feszült, mellékzöngéktől sem mentes találkozót vívott. Ezt hosszabbítást követően a KP Brno nyerte 83-73-ra. Egyébként igen stabil idén a KP Brno. Amennyire nem jött ki nekik a lépés az Európa Kupában, a bajnokságban hozták a kötelezőket. Az USK Prahától és a Hradec Kralovétől szenvedtek egy-egy vereséget. A Zabiny Brno beragadt a rajtnál, de azóta az EWBL-ben negyeddöntőbe jutottak és a 8/6-os mutatóval a bajnoki tabellán is felzárkóztak a negyedik helyre. Az utolsó 10 tétmeccsükből nyolcat megnyertek.

A másik ágon a címvédésre készülő Hradec Kralove a Slavia Prahával csatázik a fináléért. A bajnokságot nézve a Hradec Kralove a 11 sikere mellett mindössze három vereséget jegyzett. Kétszer az USK Prahától, egyszer pedig a KP Brnotól kaptak ki. Rájuk is igaz, hogy az utolsó 10 meccsükből nyolcat nyertek. Esélyesnek tűnnek a Slavia Praha ellen. Tavaly a prágaiak komoly sérüléshullámba szaladtak bele a kupahétvégén. Idén bíznak benne, hogy szerencsésebbek lesznek. Kedvezőtlen azonban számukra, hogy a két csapat január 20-án találkozott és akkor 86-67-re nyert a Hradec Kralove.

A négyes döntő menetrendje

Január 25., szombat –  elődöntők

14:00 KP Brno – Zabiny Brno
17: 00 Slavia Praha – Hradec Kralove

Január 26., vasárnap 

14:00 Mérkőzés a 3. helyért
17:00 Döntő

Fotó: CBF.cz

Hirdetés