Hirdetés
Archivum

Hétvégén Hepp Kupa négyes döntõ a Gabányi László Sportcsarnokban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a BEAC rendezésében a Gabányi László Sportcsarnokban kerül sor a Hepp Kupa 2017-es négyes döntõjére. Az elõdöntõben Nyíregyháza-Baja és TFSE-ELTE BEAC Újbuda párosítások lesznek.

Az elsõ elõdöntõben 13 órától a Nyíregyházi Kosársuli és a Bajai NKK méri össze az erejét. Azok számára, akik rendszeresen követik az ANB összefoglalóinkat, nem kell külön kiemelni, hogy a Nyíregyházi Kosársuli 12 gyõzelemmel és 1 vereséggel vezeti a Keleti csoportot. Ráadásul Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya személyében õk adják a két legeredményesebb keleti játékost. A Bajai NKK a Nyugati csoport nyolcadik helyén áll. A bajaiak számára már önmagában az óriási siker, hogy eljutottak a Hepp Kupa négyes döntõjébe. Az utóbbi idõben nem ment a csapatuknak az ANB nyugati csoportjában. Nyolcadik helyen állnak, a legutóbbi öt meccsüket elveszítették. Ugyanakkor a Baja adja nyugaton Kovács Dóra személyében a legjobban lepattanózó játékost. Mellette Ferencz Andrea és Kucsora Réka felel a pontokért

A négyes döntõbe vezetõ úton a Nyíregyháza elõbb a Debrecent gyõzte le 83-63-ra, majd a negyeddöntõben az Aluinvent DVTK U23-as csapatát idegenben 72-51-re. A Baja egy fordulóval korábban kezdte a Hepp Kupa küzdelmeit. Még október közepén a PINKK második csapatát verték óriási csatában 76-71-re, majd a Szegedet hasonlóan nagy izgalmak közepette 65-64-re. A negyeddöntõben pedig a Nagykanizsánál bizonyultak jobbnak 84-55 arányban.

A második elõdöntõ, melyet 15 óra 30 perctõl rendeznek, egy nagy hagyományú fõvárosi presztízsrangadót hoz, melyen a TF és az ELTE-BEAC Újbuda csapatai találkoznak. Az esemény rangját növeli, hogy a két egyetem képviselõi együtt dobják majd fel a labdát. Az ELTE-t Scheuer Gyula kancellár, a TF-et Sterbenz Tamás rektorhelyettes képviseli – olvasható a házigazda BEAC tájékoztatójában.

A TF együttese veretlenül vezeti a Nyugati csoportot az ANB-ben többek között Mányoky Judit és Németh Alma kiemelkedõ teljesítményével. Az ELTE-BEAC Újbuda, az élvonalbeli meccsekrõl is jól ismert játékosokkal, többek között Lelik Rékával, Barnai Judittal a fedélzeten, pedig a második helyen áll 9 gyõzelemmel és 2 vereséggel. A két csapat már találkozott az ANB-ben december elején, akkor 77-68-as TF-siker született. Az ANB-ben a nyugati küzdelmeket ez a két együttes alapjaiban meghatározza. A két keret – fõleg, amikor az elérhetõ legerõsebb összeállításában látjuk õket – tapasztalatában, szerkezetében kiemelkedik.

A négyes döntõbe vezetõ úton a TF a Kiss Lenke KS csapatát 80-62-re, a Tatabányát 60-45-re gyõzte le. A BEAC 97-38-ra múlta felül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gárdáját. A negyeddöntõben pedig a BKG DSE alakulatát 64-49-re verték.

Január 28., szombat elõdöntõk
13:00 Nyíregyházi Kosársuli – Bajai NKK
15:30 TFSE – ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés