Hirdetés
Archivum

Hétvégén Hepp Kupa négyes döntõ az MTK Kosárlabda Csarnokban:

:

Hirdetés

A hétvégén gazdára talál a Hepp Kupa trófeája, szombaton és vasárnap rendezik a Városmajorban az MTK Kosárlabda Csarnokban a sorozat 2019-es négyes döntõjét. Az elõdöntõben 18 óra 30 perctõl Tatabánya – TFSE és ezt megelõzõen 16 órától PEAC – Ajka párharcok lesznek.


A Hepp Kupa 2018/2019-es kiírásában az elõdöntõket még december közepén bonyolították le. A TFSE a DEAC, a Tatabánya a címvédõ Csata DSE, a PEAC a Baja, míg az Ajka a Vasas kiejtésével jutott a négy közé. A Final Four-t az elõzetes tervek szerint január harmadik hétvégéjén rendezték volna, de végül az Amatõr Bajnokság lezárását követõ elsõ üres hétvégére került az esemény.

Az elsõ elõdöntõben 16 órától a PEAC és az Ajka mérkõzik. Az Ajka az Amatõr Bajnokság Piros Csoportjában az 5. helyen zárt 16 gyõzelemmel és 10 vereséggel. Az együttes nagyot hajrázott, március óta 8 gyõzelmet és mindössze 2 vereséget szenvedett. Tavasszal kizárólag a második Csata DSE és a harmadik BKG DSE alakulatával szemben maradt alul. Élvonalbeli rutinnal rendelkezõ keret állt össze Rónaszéki Szilvia irányítása alatt. Többek között Székely-Horváth Zsuzsanna, Pap Regina is segítette munkát, de mellettük is értékes és ponterõs teljesítmények egész sora jött. Ennek megfelelõen esélyes az elõdöntõben.

A PEAC hivatalos honlapján Ábrahám Márta vezetõedzõ biazakodva nyilatkozott. A Final Four mezõnyének legfiatalabb együttese lesz a pécsi, de az edzõnõ kiemelte a klub honlapján: “nem lesz hiányzó a csapatból, mindenki egészséges és mindenkire számíthat a pályán.” A pécsiek fiatalos lendülettel játszva versenyképesek lehetnek, ahogy egyébként ez látható is az ANB évad statisztikáin. Amikor ugyanis teljesebb kerettel tudott felállni a PEAC, akkor olyan tapasztaltabb gárdákat is megszorongatott, mint például az Ajka. Sõt, a két csapat legutóbb február végén találkozott és akkor 66-56-os pécsi siker született.

A másik ágon 18 órától a TFSE és a Tatabánya mérkõzik. A TFSE szezonjáról a közelmúltban közöltünk részletes összefoglalót, melyben Magyar Bianka vezetõedzõ nyilatkozott lapunknak hosszabban. Az Amatõr Bajnokság Piros Csoportjában és az Egyetemi Bajnokságban is aranyérmes lett az együttes. Akár a statisztikákat, akár a csapat szerkezetét, összjátékot és meccsrutinját figyelve a hazai második vonal legkomplexebbje a TF. Ennek megfelelõen, ha kellõen tudott regenerálódni az elmúlt egy hét küzdelmei után – ANB utolsó forduló, egytemi F4 – akkor egyértelmûen esélyes. Azt nyilván nem lehet kizárni, hogy a vasárnapi helyosztó lesz nyolc napon belül a csapat ötödik tétmeccse.

A Tatabánya az Amatõr Bajnokság Piros Csoportjának 7. helyezettjeként 14 gyõzelemmel és 12 vereséggel fordul a Hepp Kupára. Az utolsó hat meccsébõl négyet megnyert a csapatuk. Ebbõl az egyik vereséget viszont a TFSE-tõl szenvedte el 88-50 arányban. A tatabányai gárda keretébõl Doktor Anna a VAL-mutatókat tekintve a top10-ben zárt a Piros Csoport mezõnyének rangsorát nézve, de természetesen több rutinos játékosa is van a csapatnak. A vezetésükkel pedig egy kupameccsen kialakítható szorosabb eredmény. Vagy éppen elérhetõ egy bravúr, mint amilyen a decemberi negyeddöntõben a Csata DSE kiejtése is volt.

Menetrend

Május 18., szombat

Elõdöntõk
16:00 PEAC-Pécs Pingvinek – Ajka
18:30 Tatabányai KC – TFSE

Május 19., vasárnap
16:00 3. helyért
18:00 Döntõ 

Hirdetés