Hirdetés
Archivum

Hétvégén jön az ausztrál válogatott elsõ összetartása:

:

Hirdetés

A világbajnoki ezüstérmes ausztrál válogatott április 12. és 18. között Carrara városában, a Gold Coast Sports and Leisure Centre európai edzõközpontjában vesz részt összetartáson.

Fotó: australia.basketball

Fotó: australia.basketball

Mozgalmas idõszakra készülnek az ausztrálok, hiszen 2019-ben is ott lesznek az Ázsia-bajnokságon, ahol egyre erõsödõ mezõnyben vágnának vissza Japánnak a 2017-es döntõbeli vereségért. Ezt követõen pedig novembertõl a térségben megkezdõdik az olimpiai selejtezõsorozat. Természetesen Sandy Brondello együttesének nem lehet más a célja, mint kvalifikálni magát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra.

Az általunk is bemutatott bõ keretbõl lesznek sérülés miatti hiányzók. Emellett természetesen azok a játékosok sem állhatnak a szakmai stáb rendelkezésére, akik a jegyzettebb európai bajnokságokban szerepelnek. Így is hasznosnak ígérkezik azonban az összetartás.

Ha a névsort nézzük, akkor a februárban zárult WNBL szezon legjobbjait láthatjuk. A bajnok Canberra alakulatából Marianna Tolo, Lauren Scherf és Leilani Mitchell tudta vállalni az edzõtábort. Hozzájuk csatlakozik még a világbajnoki ezüstérmes válogatottból Katie Ebzery, Steph Talbot, Cayla George, Tess Madgen, Ezi Magbegor, Tessa Lavey és a csapatkapitány Jenna O’Hea. A hétvégén véget ért amerikai egyetemi szezon után pedig megérkezik az együtteshez a Syracuse sztárja Tiana Managakahia is.

Az ausztrál válogatott ezt követõen július 20. és 30. között az Egyesült Államokban, Phoenix-ben edzõtáborozik. Mivel Sandy Brondello szövetségi kapitány fõállásban továbbra is a Phoenix Mercury vezetõedzõje, így más megoldást nem tudtak találni, hogy egyszerre mindkét feladatát elláthassa.

Az ausztrál válogatott kerete: Zitina Aokuso, Rebecca Cole, Katie Ebzery, Cayla George, Tessa Lavey, Tess Madgen, Ezi Magbegor, Tiana Mangakahia, Leilani Mitchell, Lauren Nicholson, Jenna O’Hea, Lauren Scherf, Nicole Seekamp, Stephanie Talbot és Marianna Tolo.

Hirdetés